Ali lahko določeni nehajo govoriti v imenu ljudstva – mene ni zraven!

Foto: TIGR

Poslušam medije, poslušam določene poslance, poslušam neprofitne organizacije, celo sodišče – vsi govorijo v imenu ljudstva – za to jim nisem dal pooblastila!

Nisem jih volil, nisem njihov član, ne sodelujem v sodnih procesih, mojega privoljenja ali podpisa nimajo – kako torej lahko napišejo nekaj v imenu ljudstva?

Ker sem del ljudstva pomemben tudi kot posameznik, bi me določeni morali vprašati ali me lahko uvrstijo v voljo ljudstva – se vam ne zdi?

Kaj je sploh volja ljudstva?

Če so to volitve – imamo voljo ljudstva na oblasti. Stranka SDS je na prejšnjih volitvah zmagala in sklenila koalicijo s strankami, ki so prav tako dobile dovolj glasov ljudstva. Torej samo ta večinska stranka bi lahko pisala v imenu ljudstva – kar pa ne dela, ker se zaveda, da jih ne podpira več kot 50 odstotkov državljanov.

In to se mi zdi pošteno!

Do sem vse v redu – se pa pojavljajo maloštevilni nezadovoljneži, ki bi rušili to zakonito vlado in za ta namen uporabljajo floskule – volja ljudstva?

500 ljudi ni volja ljudstva. Nas je 2 milijona državljanov.

Še enkrat povem, mene naj ne štejte zraven, ker vas bom v kratkem tožil. Sem del ljudstva in nikomur nisem dal nikakršnih pooblastil, da me lahko omenjajo – niti nisem njihov član, privrženec ali simpatizer.

Zakaj se me torej dovolijo omenjati kot posameznika v volji ljudstva?

Dovolj je tega.

Volja ljudstva se izkaže na referendumu ali na volitvah. Pika. Vse ostalo je zavajanje in bi moralo biti kaznovano.

Slovenije nismo osamosvojili zato, da bodo nekateri še naprej potvarjali voljo nas  Slovencev.

Borili smo se za demokracijo – pa ne takšno, kot je danes – ko si prejšnji režim poskuša v našo ureditev vnesti prejšnji sistem (kar mu z našo nedorečeno zakonodajo tudi uspeva).

Da zaključim, če vam govorijo, pišejo in kaj vem kaj še vse “v imenu ljudstva” – se vprašajte – pa kdo za vraga je to ljudstvo, če jaz razmišljam drugače!

Osamosvojitelj Slovenije