Zanimivo je, da se vlada ali Ministrstvo za zdravje do danes še nista opredelila do ničesar v zvezi z referendumom.

Poslanka mag. Karmen Furman je na ministrico za zdravje dr. Valentino Prevolnik Rupel naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s konopljo.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo spodaj:

Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Borutom Sajovicem je 15. marca 2024 v parlamentarni postopek vložila Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o pridelavi, predelavi, prometu in uporabi konoplje v medicinske namene, po katerem bi volivce vprašali, ali so za to, da bi bila v Republiki Sloveniji pridelava, predelava, promet in uporaba konoplje v medicinske namene dovoljena.

V nadaljevanju obravnave predloga so bistveno posegli v vsebino in  naslov spremenili v Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter o gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

Sprašuje sledeče:

1.     Ali ste za to, da bi bila v Republiki Sloveniji pridelava, predelava, promet in uporaba konoplje v medicinske namene dovoljena?

2.     Ali ste za to, da Republika Slovenija na svojem ozemlju dopusti gojenje in predelavo konoplje v medicinske namene?

3.     Ali ste za to, da Republika Slovenija na svojem ozemlju dopusti gojenje in posedovanje konoplje za omejeno osebno rabo?

 

 

Spletno uredništvo