Ali bi vi spreminjali zmagovalno strategijo

Foto: Vir:.https://www.facebook.com/

Volitve so že vse bližje, saj bomo že konec naslednjega tedna volili nove predstavnike  v Državni zbor. V zadnjem mesecu spremljamo mnogo soočenj predstavnikov političnih strank, na katerih lahko s strani SD, LMŠ, Levice, Sab in Svobode slišimo, da bodo po volitvah sodelovali in rešili Slovenijo. Človek lahko razmisli, kakšno težo bi imelo takšno sodelovanje, saj se lahko spomnimo, da so se še pred dobrima 2 letoma na smrt skregali, ker enostavno niso bili sposobni sodelovati, saj niso zasledovali skupnega cilja, ki bi vsem politikom moral biti enote – delati dobro za Slovenijo in vseh njenih državljanov in državljank.

https://fb.watch/cqpc95cjib/

Zaskrbljujoče so tudi obljube in napovedi o reševanju Slovenije, saj Slovenija v tem trenutku dosega rekordne rezultate praktično na vseh področjih, kar torej priča, da je politika tretje Janševe vlade učinkovita in pravilna, zato jo je potrebno nadaljevati tudi v naslednjem mandatu.

Na enem izmed soočenj v preteklem tednu sta mnenji predstavila predsednik SDS Janez Janša in predsednik stranke, ki se je po prevzemu preimenovala v Gibanje svoboda, Robert Golob. Tema so bili ukrepi za omilitev posledic dviga cen energentov in stroškov hrane. Predsednik vlade in Slovenske demokratske stranke Janez Janša je argumentirano in z dejstvi predstavil konkretne rezultate, saj smo v Sloveniji podražitve uspešno omejili, zaradi česar smo v marcu imeli celo deflacijo cen. Po drugi strani je Robert Golob Slovencem napovedal omejitev porabe mesa, še hujše ukrepe pa bo pod njegovim vodstvom deležno slovensko gospodarstvo in vsi, ki ustvarjajo in živijo od dela svojih rok. Napovedal je, da bo, če bo on predsednik,  glede energentov poskrbljeno za ljudi, gospodarstvu pa je napovedal, da če bo želelo še delati, se bo moralo prilagoditi, kakor ve in zna. Ta praktično vojna napoved nas lahko vse močno skrbi, saj je gospodarstvo tisto, ki je hrbtenica države in kot tak glavni faktor blaginje v državi. Če bomo gospodarstvo prepustili na milost in nemilost zaostrenim razmeram, ki nedvomno prihajajo, ne bo niti sredstev, s katerimi bi Robert Golob pomagal socialno šibkim. Najbolj je zaskrbljujoče dejstvo, da ima takšen program človek, ki naj bi prihajal iz gospodarstva.

Da je ta vizija najmanj skregana z zdravim razumom ter zato popolnoma nerazumljiva, lahko vidimo na podlagi rezultatov vlade Janeza Janše, ki je v času najhujše zdravstvene krize, izbrala ravno nasprotno smer. Zaradi hude zdravstvene krize po svetu je pričelo trpeti tudi slovensko gospodarstvo, saj so se hipoma pretrgale dobavne verige, zaprle meje, upadla je zasebna potrošnja, zato je vlada Janeza Janše sprejela ukrepe v kar destih protikoronskih zakonih, s katerimi je ohranila delujoče gospodarstvo in zaščitila delovna mesta, zato pa namenila več kot 2.3 milijarde evrov. Ta usmeritev se je izkazala za pravilno, saj ima Slovenija danes najvišjo gospodarsko rast v OECD, dosegamo rekordno zaposlenost in imamo rekordno nizko brezposelnost, saj danes delavcev dejansko primanjkuje, s tem pa ko ima gospodarstvo možnost delati, pa tudi uspešno znižujemo zadolženost naše države. Kot pa smo lahko že videli, pa se v tem času izvaja toliko investicij in gradenj, kot še nikoli do sedaj.