Aktualna dogajanja v Premogovniku Velenje in invalidskem podjetju HTZ Velenje

Iz Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije nam sporočajo, da je izvršilni odbor sindikalne podružnice SDRES v Skupini Premogovnik Velenje  28. 12. 2017 preoblikoval v stavkovni odbor SDRES. Slednji so oblikovali zahteve in jih predstavili zaposlenim. Po potrditvi zahtev s strani zaposlenih so jih poimenovali v stavkovne zahteve in nato skupaj določili smernice, oblike vodenja, organiziranja in stopnjevanja sindikalnih pritiskov, ki ne izključujejo stavke. 

Dne, 26. 1. 2018, je na prvem pogajalskem srečanju poslovodstvo predstavilo svojo pogajalsko skupino in pristopilo k pogajanjem. Uvodoma je predsednik pogajalske skupine na strani delodajalcev mag. Ludvik Golob predlagal, da določimo oziroma prestavimo rok, ki ga je stavkovni odbor podal ob predaji stavkovnih zahtev. Do tega roka si bomo vsi prizadevali, da pride do podpisa dogovora s katerim bomo zagotovili socialni mir.Predlagan novi rok je 23. 2. 2018. Stekli so tudi pogovori po posameznih stavkovnih zahtevah in potekale so tudi izmenjave stališč do le teh. 

Stavkovni odbor se bo z poslovodstvu  sestal že to nedeljo, 28.1.2018, in sprejel določene sklepe ter jih nato, v skladu s svojimi smernicami, v začetku prihodnjega tedna predstavil zaposlenim. 

O nadaljnjih odločitvah stavkovnega odbora in reakcijah poslovodstva premogovnika Velenje vas bomo sprotno obveščali. Do tedaj pa SREČNO!