23. julija 2024 je potekala slovesnost ob predaji ključev donirane hiše družini iz doline Velunje v Slovenj Gradcu, ki je ob lanskih hudih poplavah ostala brez doma. Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob z delegacijo, kar je, glede na neizpolnjene obljube, poželo val ogorčenja javnosti.

Poslanec Andrej Kosi je na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z udeležbo predsednika vlade na slovesnosti ob predaji ključev donirane hiše.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

23. julija 2024 je potekala slovesnost ob predaji ključev donirane hiše družini iz doline Velunje v Slovenj Gradcu, ki je ob lanskih hudih poplavah ostala brez doma.

Hiša je bila zgrajena s pomočjo podjetja Pergola skupaj z ostalimi 42 donatorji iz vse Slovenije. Donatorji so opozorili na težave glede davčnih obremenitev, zato so donacijo prenesli na humanitarno organizacijo, ta pa na družino.

Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob z delegacijo, kar je, glede na neizpolnjene obljube, poželo val ogorčenja javnosti.

Glede na navedeno Vlado Republike Slovenije sprašuje naslednje:

1.     Zakaj se je predsednik vlade z delegacijo udeležil slovesnosti, če hiša ni bila zgrajena s pomočjo vlade?

2.     Ali se predsednik vlade zaveda odziva javnosti in ali se sramuje udeležbe pri slovesnosti?

3.     Kdaj bo zgrajenih 100 hiš na mesec, ki jih je lansko leto obljubil predsednik vlade?

4.     Ali bo vlada poskrbela za poenostavitev postopkov glede donacij?

 

Spletno uredništvo