6. Božično bajko Slovenije v Mozirskem gaju si je ogledalo rekordno število obiskovalcev.

V Mozirskem gaju na 6. Božični bajki Slovenije tokrat zaradi razmer nismo lovili rekordov, zato so nas ti presenetili in razveselili ter nam dali potrditev, da delamo dobro.

V 45 dneh nas je obiskalo preko 40.000 obiskovalcev. S tem smo podrli rekord iz leta 2019, ko smo privabili preko 35.000 izletnikov.

Včeraj, v nedeljo, 9. januarja, ob 21. uri, je Mozirski gaj sicer zaprl svoja vrata za obiskovalce. Sedaj našo ekipo, ki je praktično od začetka oktobra neprekinjeno delala, čaka nekaj dni počitka. Ko se bodo stopinje dvignile na 10 in več, pa se bomo lotili pospravljanja lučk.

Tokrat je Božično bajko Slovenije krasilo največ lučk do sedaj. Kar 1,7 milijona. Tako bo tudi pospravljanje še bolj dolgotrajno. Čaka nas kar kakšen mesec dela s pospravljanjem, nato pa se že začnejo priprave na novo sezono. Mozirski gaj bomo ponovno odprli konec marca ali začetek aprila. Kmalu za tem, pa vas bodo razveselili že prvi tulipani.

Tudi v letu 2022 vas bomo povabili na tradicionalne cvetlične razstave. Spomladansko razstavo tulipanov, poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja, jesensko razstavo buč in zimsko Božično bajko Slovenije, za katero bomo kupili 200.000 novih lučk. Nekatere bo namreč potrebno nadomestiti in prenoviti. Pripravljamo pa tudi nekatere novosti, o katerih vas bomo obvestili pravočasno.

S sezono 2021/22 smo sicer zelo zadovoljni, saj smo dosegli podobne rezultate kot leta 2019, ki je bilo eno boljših let v zadnjem času. Želimo si, da bi bila takšna tudi prihajajoča sezona. Hkrati pa si želimo, da bi nas večkrat obiskali tudi preko tedna in v slabšem vremenu, saj bomo le s tem, da se bo število obiskovalcev razporedilo na večino dni razstav, lahko zagotovili najboljše razmere za obiskovalce našega parka, brez gneč, zastojev in prenatrpanega parkirišča.

Hvala vam, dragi mediji, da ste nas podprli v tako velikem številu. To nam res zelo veliko pomeni. In hvala prav vsakemu obiskovalcu. Mozirski gaj je namreč tu prav zaradi njih.

Mozirski gaj pa vas znova pričakuje v novi sezoni, ki bo, verjamemo, bolj brezskrbna in enostavnejša.

Srečno, zdravo in uspešno 2022!

Maja Horvat