Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 243 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 7 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 2 prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 9 prometnih nesreč z materialno škodo.

Med prometnimi nesrečami izpostavljamo voznika e-skiroja, ki je bil včeraj ob 21.30 uri v Celju udeležen v prometni nesreči. 45-letni voznik e-skiroja je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in padel. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola saj je imel 0.59 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Enemu vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, so zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat na javnem kraju.  

Kriminaliteta

Mozirski policisti so obravnavali drzno tatvino na območju Gornjega Grada, kjer sta neznan storilca vstopila v stanovanjsko hišo v času, ko je bila oškodovanka na vrtu. Ko jih je oškodovanka opazila, sta kraj zapustila, oškodovanka je ugotovila, da sta ji neznanca odtujila vrednejše predmeta za okoli 500 €.

Na Linhartovi ulici v Rogaški Slatini, je upravljalec delovnega stroja pri izvajanju zemeljskih del poškodoval cev plinovoda. Upravljalec plinovoda je plin zaprl, prav tako so na kraju posredovali gasilci, ki so kraj zavarovali. Pri tem ni bil nihče poškodovan, policisti pa bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo v zvezi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje