Seznam hitrih (in brez diet) dosegljivih sprememb, ki jih lahko naredite v novem letu.

 

Zabava ob novem letu je samoumevna, ne glede na to, ali radi gledate novoletne filme ali igrate novoletno igrico doma z družino ali se odpravite na bleščečo zabavo ali večer v mesto. Sprememba koledarja pa je tudi odličen čas, da si ogledate, kako izgleda vaše življenje in razmislite o novoletnih zaobljubah, ki jih boste sprejeli. Toda če začnete z razmišljanjem o tem, kaj je za vas praktično izvedljivo z majhnimi koraki v letu 2023, boste morda ugotovili, da lahko sprejemanje odločitev doda svetlo točko v vaše leto.

Da bi spodbudili ideje o tem, kaj bi lahko bila za vas dobra novoletna zaobljuba za leto 2023, smo kot primere sestavili seznam 10 naših najboljših zamisli. Za začetek lahko napišete nekaj novih ciljev za leto, ki vas bodo vodili do rešitve ali dveh. Na zdravje novo leto in vse spremembe, ki jih lahko prinese!

1. Preživite več časa zunaj

Tudi če se nimate za tipa, ki preživi veliko časa na prostem, je dokazano dejstvo, da povezovanje z naravo zmanjša stres. Zato se odpravite na pohod (ali sprehod), opazujte sončni vzhod ali zahod z nekom, ki ga imate radi, ali pa naredite dodaten krog po parku s svojim psom. Svež zrak vam bo dobro del.

2. Pohvalite nekoga 

Čeprav je to morda za nekatere težje kot za druge (introvertirani, vidimo vas), se potrudite in nekomu izrečite kompliment – pa naj bo to sodelavec, ki se je pravkar mučil ob predstavitvi četrtletnega poročila, ali oseba pred vami stoji v vrsti pri delikatesi. Preprosto čustvo lahko močno izboljša razpoloženje prejemnika in tudi vaše. Delite ljubezen tudi z najbližjimi. Morda je minilo nekaj časa, odkar ste svojemu partnerju povedali, kako lepe oči ima 🙂

3. Pospravite si posteljo

Verjetno ste to poslušali vse življenje. Resno traja le nekaj minut (če celo!). Poleg tega je vaša celotna spalnica videti bolj urejena in čista. In obstaja velika verjetnost, da se boste, če tega ne storite zjutraj, na koncu uredili zvečer, ko želite le iti spat!

4. Ohranjajte čist avto

Pospravljanje hiše je dober cilj- a ko pomislite na druga mesta, kjer vaša družina preživi največ časa je avto verjetno na vrhu seznama. Na začetku leta svoje vozilo dobro temeljito očistite, nato pa ga vzdržujte. Opomnite otroke, naj odvržejo ovoje prigrizkov in druge smeti.

5. Vzgojite nekaj

Čeprav je vrtnarjenje za nekatere lahko zastrašujoče, začnite z majhnim. Preizkusite se v gojenju sobnih rastlin, zračnih rastlin (praktično ne delate ničesar!) ali celo na zelenjavnem vrtu v posodi (kdo ne obožuje svežih zelišč in grozdnih paradižnikov?).

6. Ne pritiskajte “dremeža” na budliki!

 Zakaj se zdi, da se alarm oglasi vsak dan prej? Niste edini, ki se tako počuti! Toda dvakrat premislite, preden pritisnete dremež. Zbudite se, ko alarm to pove – navsezadnje ste ga vi nastavili. 
7. Pijte več vode

Tukaj smo … še eno leto želje po pitju več vode. Začnite z majhnim, tako da 1-2 pijači na dan nadomestite z vodo. Morda drugo skodelico kave nadomestite s kozarcem ali dvema vode. Povečajte svojo hidracijo tako, da preizkusite nekaj zdravih dodatkov, kot so sveža limona ali limeta, sadje ali kumare.

8. Naučite se novega hobija

Vsakdo potrebuje malo časa za počitek in hobi je odličen način, da prisilite misli razmišljati o stvareh, ki niso otroci ali služba. Ko iščete nekaj, s čimer boste zaposlili svoje roke, poskusite enega od številnih hobijev, kot je pletenje, šivanje ali vezenje. Če je cilj iti ven, se preizkusite v vrtnarjenju. Ne glede na to, kaj izberete, ne pozabite, da vam bo lažje vztrajanje pri novi dejavnosti, če to počnete z veseljem.

9. Ostanite v stiku

Ni izgovora, da ne ostanemo v stiku s tistimi, ki jih imamo radi. S toliko načini povezovanja – od besedilnih sporočil in telefonskih klicev do elektronske pošte in virtualnih praznovanj – obstaja nešteto načinov, kako ostati v stiku. Poskusite se vsak teden povezati z nekaj ljudmi, ki niso na vašem seznamu priljubljenih.

10. Vsak mesec poskusite nekaj novega

Kdo pravi, da se mora vaša odločitev držati le ene stvari? Pretresite stvari tako, da si postavite cilj, da boste vsak mesec poskusili nekaj novega in drugačnega. Če ste gurman, razmislite o obisku nove restavracije, recepta ali sestavine. Ne glede na cilj, ki ga izberete, začnite z majhnim. Bodite ustvarjalni in ne pozabite vključiti prijateljev in družine 🙂

 

Spletno uredništvo