ZVONOVI ZVONITE…

Foto: pixabay.com

Pismo ljubljanskemu nadškofu metropolitu msgr. Stanislavu Zoretu!

 

ZVONOVI ZVONITE…

Spoštovani nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore!

Letos mineva 30. let od osamosvojitve Slovenije izpod jarma nekdanje Jugoslavije in komunističnih oblasti! Čeprav je od takrat preteklo nekaj časa so nam ostali čudoviti spomini na dogodke, ko smo ob razglasitvi rezultatov plebiscita preplavljeni z vsemi čustvi doživeli nepopisno srečo! Za nas vernike je bil to še poseben čas, saj smo prvič lahko svobodno oznanjali Kristusovo rojstvo na vseh mestih, šolah, službah.. Predobro se spomnim časa pred tem, ko sem pisal takratnemu nadškofu, pokojnemu dr. Alojziju Šuštarju s prošnjo, naj ob morebitne uspehu referenduma prosi vse duhovnike in verske sodelavce, naj uspeh in zgodovinski dogodek ob razglasitvi  pozdravijo z zvoki mogočnih zvonov v vseh cerkvah na slovenskem!!

Kot rečeno, trideset let je od tega. Pomembna obletnica je to za mlado državo pa tudi za Cerkev, za vse državljane te naše lepe Domovine! Dovolite mi, da vas ob tem prosim, da vsem duhovnikom in cerkvenim delavcem sporočite v vašem imenu, naj ponovijo dogodek tistega časa in ob 20. uri 26.12.2021 zazvonijo v vseh cerkvah, kjerkoli je to možno!!

Čas, v katerem živimo Slovenci, predvsem pa kristjani, je prelomen! Prelomen v vsakem pogledu besede, najsi bodi v prenovi miselnosti ljudi, obnovi molitev in vere, domoljubja in časa, ki bo v kratkem povedal ali gre Slovenija lahko boljšo, bolj pošteno in demokratično pot, ali bomo kristjani lahko ponovno izražali svoje prepričanje brez strahu pred napadi na nas in vero, čas v katerem bomo v miru in sožitju spoštovali vsakogar, neglede na versko in politično prepričanje, neglede na veroizpoved! Prihaja čas, ko je potrebno združiti razdeljen narod, zaključiti s sovražnostmi in živeti z izzivi časa v miru in svobodi!

Spoštovani monsinjor Stanislav Zore!

Prosim, ponovite dogodek izpred 30. let in z zvonovi na naš največji državni praznik naznanite nov čas, naj se OGLASIJO ZVONOVI VSEH SLOVENSKIH CERKVA!

 

Z odličnim spoštovanjem,

Pavel Rupar , tržič