Odstop Zvezdan Martić , zajem zaslona X Portal24si

Predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan Martić je po izredni seji Sveta RTV podal odstopno izjavo, med razlogi za njegovo odločitev je bila med drugim navedena tudi izgubo zaupanja med svetniki.

Martić je v odstopni izjavi zapisal, da je po seji jasno, da med večino svetnikov nima več zaupanja in da to postaja ovira za delovanje RTVS.

“Že dlje časa ugotavljam, da obstajajo razhajanja med upravo in nekaterimi člani sveta RTVS. Čeprav svoje delo izvajam v skladu z zakonom je po današnji izredni seji sveta RTVS jasno, da med večino svetnikov nimam več zaupanja in da to postaja ovira za delovanje RTVS. Ker je bil moj edini razlog pri kandidaturi za predsednika uprave delo v korist RTVS, v takšnih razmerah svojega dela ne morem nadaljevati in zato odstopam s funkcije predsednika uprave,” je zapisal v svoji izjavi, ki jo je posredoval svetu RTVS in tudi STA.

Ob tem je navedel tudi nezavidljive finančne razmere zaradi nezadostnega financiranja s strani ustanovitelja še vedno izredno težke.

Kljub temu pa je v zadnjih devetih mesecih upravi, direktorjem, vodjem in vsem ostalim na RTVS uspelo vzpostaviti stanje, ki je bistveno boljše kot ob odhodu prejšnjega vodstva. RTVS je likvidna, programsko-poslovni načrt se realizira v celoti, vzpostavljen je socialni dialog, zaključena je stavka novinarskih sindikatov, ugled RTVS v javnosti se dviga,” je prepričan Martić.

V odstopni izjavi je dodal, da je dosegati solidne ali celo dobre rezultate v tako zahtevnih razmerah težko in zahteva mnoge nepriljubljene poteze in ukrepe, na drugi strani pa tudi odrekanje od mnogih zaposlenih sodelavk in sodelavcev.

Razumljivo je, da prihaja do nezadovoljstva, tudi frustracij, in razumljivo je, da se le te nekam usmerjajo,” je še dodal.

 

Spletno uredništvo

VIR: STA