ŽUPAN PETER DERMOL SPREJEL NAGRAJENCE CIVILNE ZAŠČITE

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je prejemnikom priznanj Civilne zaščite čestital in se jim zahvalil za izjemno skrb ter učinkovito ukrepanje pri reševanju človeških življenj in premoženja : “Ponosni smo na naše občane, ki so pripravljeni nesebično pomagati sočloveku tudi v najbolj nevarnih razmerah”.

Župan Mestne občine Velenje je čestital Bernardu Štiglicu, Bojanu Škarji, Mateju Gorišku in Gašperju Koprivnikarju za prejeta priznanja Civilne zaščite, ki jih podeljuje v mesecu marcu ob prazniku pripadnikov Civilne zaščite. Župan se je zahvalil za nesebično pomoč, prostovoljno delo in izjemno pomemben prispevek lokalni družbi, saj skrbijo za učinkovito ukrepanje, rešujejo človeška življenja in premoženje ter preprečujejo usodne posledice za okolje. Na regijski slovesnosti za Zahodno Štajersko so podelili 13 bronastih, 5 srebrnih in 9 zlatih znakov ter 5 plaket Civilne zaščite.

Mestna občina Velenje izvaja številne aktivnosti pri zagotavljanju varnosti občanov in premoženja na visokem nivoju. Ustanovili so že Poklicno gasilsko enoto Velenje, v načrtu imajo tudi novo stavbo za njene potrebe ter druge organizacije v sistemu zaščite in reševanja.

Sprejema se je udeležil tudi Janez Melanšek, poveljnik Civilne zaščite za Zahodno Štajersko, v kateri je več kot 5.700 prostovoljcev, 3.800 dolžnostnih pripadnikov in več kot 200 poklicnih sil, ki so učinkovito ukrepali v vseh naravnih in drugih nesrečah. Regijski center za obveščanje je v lanskem letu obdelal skoraj 140.000 klicev, več kot 2.800-krat pa so bile aktivirane reševalne službe.

 

Spletno uredništvo

VIR: Mestna občina Velenje