Zaskrbljujoče – oboroženi migranti, ki želijo priti v Slovenijo?

Foto: pixabay.com

Danes nas je presenetila novica v medijih, da so v Bosni odkrili oborožene migrante, ki si  menda želijo na silo priti na Hrvaško in v Slovenijo.

Še sreča, da so Bosanski policisti to odkrili, je pa vprašanje, koliko je še takšnih oboroženih skupin, ki pa so še neodkrite in se pripravljajo na nasilni, nezakoniti vstop v omenjeni državi.

Nas zanima, ali SOVA še vedno stavka in kakšni so varnostni podatki za našo državo? So naši varnostni sistemi pripravljeni na težave, ki morda prihajajo? Se državljani Slovenije lahko počutimo varne, če vemo, da naša varnostno obveščevalna služba že nekaj mesecev stavka in to nikogar od vladajočih ne skrbi? Kakšna je zakonodaja – varuje naše policiste, jim daje dovolj zakonske podlage, da bodo lahko odločno ukrepali?

Cel kup vprašanj, Šarec pa sadi rožice in govori stavke, ki niso niti za v prvi razred osnovne šole, kot na primer:

“Če bo, bo, če pa ne, pa ne bo.”

“Če te ni v vladi, si pač v opoziciji.”

“Mi smo dali soglasje kandidatom, ki razmišljajo na podoben način kot mi. Se pravi, da ne gredo v politiko zaradi ugodnosti, temveč s ciljem opravljati funkcijo profesionalno in odgovorno.”

Mi sprašujemo – kdo pa je zdaj v vladi – sami neizvoljeni poslanci – na ministrskih mestih in na funkcijah državnih sekretarjev?

Resnično nas lahko skrbi. In po pravici povedano, pod to vlado se ne počutimo varne, če samo pogledamo koalicijsko pogodbo, ki so jo podpisali z levico.

Kdo bo zaščitil Slovenijo z ustrezno zakonodajo, ki jo potrebujemo že včeraj? Kdo bo sporočil v Bosno, da so pri nas nedovoljeni prihodi ilegalnih prebežnikov? Se bo sploh kdo oglasil ali vsaj preveril, kako bi lahko prekinili stavko Sove?

Seveda čakamo (na javno objavljena vprašanja) odgovore – morda nam jih kdo od odgovornih celo posreduje. Vas, dragi bralci, bomo seveda takoj obvestili in jih posredovali.

Napisal: Mikki