Zaradi napovedanih ukrepov nove vlade uspešni podjetnik zapušča Slovenijo?

Foto: https://www.pipistrel-usa.com/newsletter-64/

V medijih smo lahko danes prebrali, da lastnik Pipistrela, Ivo Boscarol zaradi groženj Mihe Kordiša, da bodo zasebna podjetja nacionalizirali, zapušča Slovenijo in seli proizvodnjo v Italijo.

Pri tem je zanimivo, da se je Kordiš rodil istega leta, kot je Ivo Boscarol ustanovil podjetje Pipistrel. In ta mladenič zdaj grozi našemu uspešnemu podjetniku, da mu bo nacionaliziral podjetje?

Zaradi selitve proizvodnje v Italijo bodo zdaj ultra lahka električna letala postala italijanski in ne več slovenski proizvod.

Ivo Boscarol je ob tem dejal:

“S prihodnjim tednom bomo v Gorico že preselili proizvodnjo večine modelov letal in prezaposlili 40 delavcev iz Ajdovščine, do konca leta pa bo tam že več kot 50 zaposlenih. Zaenkrat selimo samo proizvodnjo. Glede selitve razvoja v tem trenutku ne bi rad dajal komentarjev. Ne nameravam pa čakati, da me nacionalizirajo.”

Predvidevamo, da bi se morala koalicija 5 plus 1 takoj odzvati na Kordiševe zapise, ki jih je širil po medmrežju in jih ostro zavrniti – pa so molčali in še vedno molčijo, s tem pa so še preden so začeli vladati privedli do zmanjševanja gospodarstva v Sloveniji.

Koliko naših uspešnih podjetnikov bo še storilo podoben korak kot Boscarol, se bo pokazalo v naslednjih tednih.

Se bo vsaj zdaj kdo iz vladne koalicije zamislil, kaj delajo slovenskemu gospodarstvu in kam takšna pot pelje?