Zakaj je v Sloveniji naenkrat prepovedan strah?

Če ste pozorni na sporočila medijev, ste lahko opazili, da nas prepričujejo, da je občutek strahu nezaželen in da je to nekaj slabega.

In niso samo mediji tisti, ki nas želijo “razstrašiti” – pridružuje se tudi trenutna vlada, ki nas prepričuje, da je strah nesmiseln, neutemeljen in nerealen.

Vlada in mediji se po našem najbrž ne zavedajo, da je ravno zdrav strah – braniti se – tisti, ki ohrani narod!

In kdaj se je začelo na veliko govoriti o “škodljivosti” strahu? Takrat, ko so bili po Evropi izvedeni prvi teroristični napadi.

Lahko si pogumen in govoriš o nesmiselnem strahu, dokler nisi soočen s svojo izgubo (izgubiš ljubo osebo). Nesramno se nam zdi, da nam sedanja garnitura vladajočih želi vzeti in izničiti prvobitnost našega preživetja.

Nas je lahko strah skrajnih muslimanov, desničarjev in levičarjev?

Seveda! S to razliko, da smo imeli do sedaj samo skrajne levičarje in desničarje – zdaj so nam v Evropo pripeljali še skrajne islamiste.

Povejte nam nekoga, ki ga tega pojava ni strah – tu ni govora o uničenih izložbah (Nemčija); o požganih avtih (Pariz) in podobno – tu gre za ljudi.

Za posiljene otroke; na grozovit način umorjene posameznike; za kulturo, ki je niti ne poznamo in smo upravičeno zgroženi in prestrašeni.

Zakaj nam torej v državnem zboru pripovedujejo pravljice o družinah, ki potrebujejo zatočišče – migranti so pa po večini mladi moški, ki bi morali poskrbeti za ranljive v svoji državi?

Zakaj nas prepričujejo, da moramo tem mladcem odpreti meje (Marakeška pogodba), ker je to pogoj, da nas ne bo več strah?

  1. letnik, ki nezakonito prestopi našo mejo, najbrž ni zdravnik ali inženir strojništva?

Ob vsem tem pa gledamo grozljive prizore, kaj se dogajajo po Evropi, ki je temu nasedla – nedolžni, mrtvi – povoženi, zaklani, s prerezanimi vratovi in podobno.

Zakaj vladajočim ni jasno, da tega ne želim? Za to jih niti nismo izvolili. In glede našega  bedastega volilnega sistema niso bili niti izvoljeni – zdaj nam pa solijo pamet.

Glede na rezultate volitev, smo izvolili ljudi, ki bi za ta problem znali poskrbeti.

Ker pa imamo nepravilni in goljufiv sistem volitev – so onemogočeni.

Ali ni Šarec v predvolilnem času govoril, da bo naš volilni sistem spremenil? Morda bi bil čas za to.  Da ne bomo plačevali dragih referendumov samo za to, da ustavimo bedake, ki enostavno ne čutijo Slovenije!

Ker veste, kako deluje Šarčeva vlada – boste menda ja dali podpise za referendum in se ga nato tudi udeležili?

Strah je naša pravica – in nihče od vladajočih nam je nima pravice vzeti! (tudi okrogle miza Fajonke, ki propagira občutek strahu za nekaj slabega).

Resnica je pač resnica – imamo pravico, da nas je strah in imamo pravico, da izvoljeni ta strah omilijo!

Napisal: Mikki