Zakaj ima srečo Slovenija, da ima toliko lovcev, ribičev in gasilcev?

Foto: pixabay.com

Če pogledate zgornji naslov – smo v resnici zelo srečen narod. Imamo naravovarstvenike in tudi pomoč pri prav vseh naravnih nesrečah.

Lovci skrbijo za divjad, da ne povzroča prevelike škode kmetom. Ribiči skrbijo, da imamo naše reke še vedno žive – ribe dokazujejo, da so naši potoki in reke še vedno primerni za življenje. Gasilci pa – saj sami veste – kjer je hudo, so zraven.

Ali država to nagrajuje ali kakorkoli podpira?

Do sedaj so bili vsi ti odvisni od svoje iznajdljivosti – seveda so dobili sredstva, ki jim kot organiziranemu društvu pripadajo – vendar, po našem mnenju, je to daleč premalo.

Leve vlade so prav znane po tem, da ne spoštujejo tradicije in načina sopomoči – po njihovem mora biti vse organizirano tako, da si nekateri polnijo denarnice, drugi pa živijo na škrge.

Ker imamo sedaj drugačno vlado – ta razume potrebe državljanov – pričakujemo, da ko mine vsa ta norija okoli virusa, poskrbi tudi za ta društva.

Zakaj?

Zato, ker so ravni člani teh društev gonilna sila Slovenije. Delajo v resnici zato, ker ljubijo svojo domovino in želijo ohraniti njeno prvobitnost – in ne za denar, kot levičarji.

Seveda so jim leve vlade določile vse preveč zakonov, ki jih pri opravljanju svojega dela dušijo – to je potrebno odpraviti.

Ta društva morajo živeti svobodno, brez birokratskih omejitev in neumnosti, ki jim jih predpisujejo takšni, ki sedijo za pisalnimi mizami in v gozdu sploh še niso bili!

Je tale članek končan?

Nikakor – imamo še čebelarje, ki jih naše šole ne upoštevajo; imamo kmete, ki zaradi neumne zakonodaje ne morejo prodajati svojih pridelkov v prav te šole; imamo peke, ki bi z veseljem oskrbovali šolo v svojem kraju; imamo sadjarje… – razmislite, kaj vse imamo – pa se o tem ne govori!…in ja – imamo ministrico Pivčevo, ki ima posluh za to…

Mikki