Za nami je uspešna poletna razstava eksotičnih živali. Mozirski gaj ostaja odprt še naprej.

Foto: Vir:.https://www.facebook.com/mozirskigaj/

Od 11. do 15. avgusta je v Mozirskem gaju potekala največja razstava eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo, in poletna razstava cvetja, ki je privabila številne obiskovalce. Čeprav nam jo je v petek in soboto zagodlo vreme, smo z obiskom izredno zadovoljni. Največ obiskovalcev je Mozirski gaj obiskalo v nedeljo in ponedeljek.

Med sprehodom po Mozirskem gaju ste si v času razstave lahko ogledali kar pet šotorov z živalmi. Največja sta bila ponovno namenjena kačam in kuščarjem. Lahko bi rekli, da so prav slednji obiskovalce še posebej prevzeli. Izredno veseli so bili tudi obiska dveh mačkov pasme main coon, ki sta nas obiskala kljub dežju. Pa tudi čudovitega nastopa lipicancev, ki so nas obiskali 15. avgusta in kar dvakrat obiskovalcem pripravili pravo pašo za oči.

V času razstave se je dogajalo ogromno. Otroci so lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah in si poslikali obraz. Prav vsi pa so lahko svoj strah pred eksotičnimi živalmi premagovali s pomočjo kotičkov dotika, kjer so se lahko pod nadzorom članov Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo dotaknili kač, kuščarjev in žuželk. Ali pa celo obiskali Bioexove delavnice za premagovanje strahu.

Čeprav je poletna razstava za nami, Mozirski gaj ostaja odprt prav vsak dan, od 9. do 19. ure.

Cvetje in senca dreves vam bodo še naprej jemali dih, saj smo to poletje zasadili preko 120.000 sadik cvetja. Očarali vas bodo naši ikonični vrtovi. Skozi zgodovino pa se boste lahko sprehodili s pomočjo naših zgodovinskih objektov.

Že 17. septembra vas bomo povabili na tradicionalno jesensko razstavo buč, 24. septembra pa na že 12. tekmovanje za najtežjo bučo. Tudi do takrat pripravljamo še nekaj presenečenj.

Še naprej torej vabljeni v Mozirski gaj, kjer lahko na polno užijete poletje med poletnim cvetjem in se ohladite v senci dreves. Mozirski gaj vas pričakuje!

Maja Horvat