Za danes so napovedane močnejše nevihte in krajevna neurja s točo

Foto: Pixabay

Najbolj pestro napoved kaže za območje severne in vzhodne Slovenije, napovedujejo na neurje.si.

Zjutraj

Že zjutraj lahko zahod in severozahod države iz smeri Italije doseže kakšna nevihta. Izključena ni niti kakšna močnejša nevihta z nalivom, močnimi sunki vetra in manjšo točo.

Čez dan in popoldne

Čez dan in popoldne se bodo v severni polovici države pojavljale krajevne plohe in nevihte. Vmes bodo lokalno možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo, ki lahko ob bolje razviti močni nevihti v premeru preseže debelost 3 centimetre. Nevihte v tem delu dogajanja je pričakovati zgolj v severni polovici države (Gorenjska, Štajerska, Koroška, Prekmurje in deloma v osrednji Sloveniji).

Zvečer in ponoči

Glavno dogajanje pa na neurje.si napovedujejo zvečer, ko se bodo nevihte, vmes tudi močnejša neurja, iz smeri Avstrije in Italije okrepile in kot večji sistem neviht v prvem delu noči širile proti jugovzhodu države. Krajevno bodo tako možna močnejša neurja z močnimi sunki vetra, silovitimi nalivi in točo. Največja verjetnost za nastanek močnih neurij bo na severu in deloma na vzhodu države, izpostavljene pa so Koroška, Štajerska, severna Primorska, Notranjska, Prekmurje in deloma Osrednja Slovenija. Na karti je območje z verjetnostjo močnih neviht obarvano rdeče. Zaradi močnih nalivov pa po napovedih lahko krajevno prihaja do razlivanja hudourniških vod. Padavine z nevihtami pa naj bi od severa postopno ponehale v drugem delu noči na sredo.

Napoved neviht. Foto: neurje.si

Splošna napoved

Dopoldne bo večinoma sončno, temperatura pa se bo hitro dvigala. Čez dan se bodo v severni polovici države pojavljale krajevne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo med 18 in 23 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa na jugovzhodu države okrog 33 stopinj Celzija, na Gorenjskem okrog 27, drugod pa med 28 in 32 stopinj Celzija. Soparno bo.

Zvečer se bodo nevihte od severa okrepile in se širile proti jugovzhodu, vmes bodo možna krajevna neurja. V noči na sredo pa bodo padavine postopno ponehale.

Možnost toče za Slovenijo

Območje, kjer je prisotna oranžna barva ponazarja srednjo možnost toče, rdeča barva pa nakazuje veliko možnost toče.