Vročina

Foto: pixabay.com

Doma zazvoni telefon. Mož, ki je v službi, kliče ženo: “Poslušaj draga, vem, da ti je neznosno vroče, zato te bom danes presenetil.”

Žena vsa srečna: “Kaj res? Oh, kako si zlat! Komaj čakam, da prideš domov.”

Odloži slušalko in veselo zapleše po kuhinji. Končno! Vsako poletje ga nagovarja, da bi kupila klimatsko napravo. On se ves čas temu upira, saj trdi, da ima revmatična ramena prav zaradi klimatske naprave v službi.

Prekrasno, da se je končno premislil in bodo zdaj poletja tudi v njunem domu prijaznejša.

Hitro se odpravi proti hladilni skrinji. Poiskala bo najslastnejši kos svinjine. Moža bo v zahvalo pričakalo dobro kosilo – sočna pečenka s pečenim krompirjem in velika skleda zelene solate.

Res je, da se bo kuhinja silno segrela zaradi delujoče pečice, toda kaj bi to! Prenosna klimatska naprava, ki jo bo mož prinesel, bo za to v hipu poskrbela.

Žena si z nasmehom predstavlja, kako se bosta po kosilu zleknila vsak na svoj fotelj in v prijetnem hladu srkala kavo.

Ure do moževega prihoda so se ji vlekle, zato se odloči, da bo spekla še nekaj mišk. Bo že potrpela ob vročem štedilniku, saj se bo že čez nekaj ur ohladila.

Tako. Miza je svečano pogrnjena, hrana odlično diši in zgleda. Mož stopi skozi vrata, eno roko skriva za hrbtom. Žena radovedno pogleduje ali bo za njim še kdo vstopil? Nekdo, ki nosi klimatsko napravo?

Nikogar drugega ni.

Mož nasmejan stopi do žene in ji izroči vrečico. Žena vpraša: “Kaj je to?”

Mož ponosno: “Nekaj, kar te bo ohladilo in osvežilo.

Žena iz vrečice potegne litrski sladoled z okusom jagode.