Vročina vplivala tudi na dogajanje preteklega konec tedna

Foto: TIGR

ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali tatvino dveh kilogramov kumaric in bambusovih stebričkov z vrta občana, ki je zoper neznanega vrtnega tatu , zahteval kazenski pregon. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, zbrali obvestila, o ukrepih pa bodo obvestili državnega tožilca.

V četrtek smo obravnavali štiri prometne nesreče. V eni se je ena oseba lažje telesno poškodovala.

Ob treh nas je voznik tovornega vozila obvestil o tatvini visokotlačnega čistilca, gorskega kolesa, prenosnega računalnika in kovčka z oblačili  iz tovornega vozila  nekje na relaciji od Velike Britanije do Bevč. Po zbranih obvestilih bomo o tatvini obvestili državnega tožilca.

Obravnavali smo prijavo pogrešane osebe, ki je bila v petek najdena. Po besedah zdravnika je bil pogrešani najden in rešen zadnji čas, saj je bil v izredno slabem zdravstvenem stanju.

Ponoči smo zaradi hrupa posredovali trikrat. Enkrat smo  ukrep zabeležili v poročilu dežurnega, dvakrat pa smo kršiteljem izrekli opozorilo.

PETEK

V petek smo na cesti proti Graški gori, obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil kolesar huje telesno poškodovan.

V Vinski gori smo izrekli opozorilo občanki, ki je praznovala rojstni dan, plačilni nalog pa smo izdali osebi, ki je v starem Velenju preglasno predvajala glasbo.

SOBOTA

V soboto smo obravnavali dve prometni nesreči. V obeh nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani. Prva prometna nesreča se je zgodila na Ribiški koči v Velenju, druga pa na Koroški cesti v Velenju. V obeh primerih smo povzročiteljem izdali plačilne naloge.

Ob 7.55 nas je občan obvestil, da že od 13.6. pogreša svojo ženo. Policisti so takoj začeli z zbiranjem obvestil in izvajanjem ukrepov, da bi pogrešano čimprej našli.

Obravnavali smo tudi nasilje v družini, ki pa se je zgodilo v Bosni. O ugotovitvah bomo s poročilom obvestili državnega tožilca.  Še eno nasilje v družini smo obravnavali ob 22.00. To se je zgodilo v Šoštanju. Da bi žrtev kaznivega dejanja zaščitili, smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 1.46 nas je občan obvestil, da v Šoštanju na tleh leži poškodovan moški, ki se ne odziva. Oskrbeli so ga reševalci, policisti pa so opravili ogled kraja dejanja in ugotovili, da ne gre za kaznivo dejanje temveč zgolj za preveliko količino popitega alkohola. O ukrepih bodo s poročilom obvestili državnega tožilca.

NEDELJA

V nedeljo nas je občan obvestil, da ga je v Šoštanju  udarila bivša partnerka. Mi smo ugotovili da gre za prekršek. O globi bo odločal prekrškovni organ. Ker je bil, nasilju, priča tudi otrok bomo o prekršku obvestili tudi CSD Velenje.

V nedeljo smo obravnavali še dve prometni nesreči. V eni smo od ogleda odstopili, v drugi pa se je huje poškodoval motorist, ki se je ponesrečil v Škalah. Policisti so ugotovili, da je motorist, padel zaradi neprilagojene hitrosti.

Veliko se vas je odpravilo na zaslužene dopuste veliko pa se vas še bo. Pred potovanjem poskrbite za varnost svojega premoženja, poskrbite, da bo nekdo skrbel za vaš dom, ko vas ne  bo. Na dopustu, stvari, ki jih boste težko pogrešali, ne puščajte nezavarovane, pazite na svoje otroke, predvsem pa, če se na dopust odpravljate ob prometnih konicah, bodite strpni, poskrbite, da boste imeli v avtomobilu dovolj pitne vode in nikakor ne zapuščajte vozila medtem, ko čakate v koloni. Želimo vam lepe počitnice in srečen povratek domov.

Uroš Medved