Vlada napoveduje tretji val – nasedate tej logiki, da vlada odloča o tem, kako se bo virus širil?

Foto: TIGR

Ko razumsko misleči ljudje beremo in poslušamo medije, ki so v Sloveniji plačani iz naših davkov, se res vprašamo – zakaj vas pa plačujemo?

Vsak dan najmanj desetkrat ali še večkrat slišite, da vlada napoveduje tretji val okužb. Ali je kdo med vami, ki misli, da vlada povzroča te okužbe? Da načrtuje, koliko se jih bo okužilo?

Mar ne bi bilo bolj logično, da bi mediji poročali o tem, da se moramo še nadalje varovati in spoštovati ukrepe, ki jih sprejemajo na podlagi priporočil zdravstvenih strokovnjakov? A, o tem se pa molči, ali kaj? Ni vlada tista, ki samostojno odloča – pomagajo ji strokovnjaki iz različnih področij.

Nasedate levici, ki trosi laži o tem, da nimamo strokovnega vodstva v vladi? Ta vlada je povabila prav vse največje strokovnjake v Sloveniji in to ne glede na njihovo politično pripadnost (strokovnjak je pač strokovnjak – večina želi ljudem dobro) – med njimi je tudi naš rojak iz Velenja – komu to ne paše? Ja, res nas zanima komu se je v zob zataknil naš strokovnjak – Matej Lahovnik

Ker na tem portalu nismo novinarji, si lahko dovolimo, da uporabljamo zdravo kmečko pamet – če nekdo želi rušiti to vlado, ima za to vso pravico – samo naj tega ne dela na račun državljanov v času zdravstvene krize in to samo v svojo korist.

Vrnimo se k naslovu – mediji to objavljajo kot grožnjo sedanje vlade, kar pa nikakor ni res. To ni grožnja, temveč realnost sedanjosti.

Vse je odvisno od našega obnašanja, kot je bilo to že do sedaj. Vlada pri vsem tem v resnici nima nič!

Vemo, da je med nami virus; vemo kako se lahko zaščitimo in vemo, da dokler ne bomo precepljeni, bodo takšne razmere še kar trajale.

Prelaganje odgovornosti za širjenje virusa med populacijo na vlado je neskončno nizkotno, neetično in nesramno.

Dobili smo vsa priporočila; vsakodnevno nas obveščajo; na voljo so nam pojasnila zdravstvenih strokovnjakov; imamo vpogled v situacije v domovih za starejše; vsi podatki so nam dnevno dosegljivi!

Zakaj torej tolikšen pogrom proti tej vladi? Ker zna delati? Ker dela hitro, učinkovito in ker daje denar ljudem? Verjetno je ta denar, ki ga vlada deli med ljudi res največji problem, ker ga bo zmanjkalo za razne sumljive transakcije v tujino na osebne račune posameznikov.

Kdo izmed vas bi si želel v tem času imeti na oblasti osebo, ki bi vam govorila – “bomo razmislili in analizirali”.

Veste koliko časa te analize in razmisleki trajajo – toliko, da zmanjka denarja za državljane, ker ga porabijo za študije.

Razmislite torej – ali res vlada napoveduje tretji val ali pa kar mi – s svojim obnašanjem. Virusu, ki ga ne vidimo je tako vseeno…

Mikki