Verbalni napadi na člane obstoječe vlade se kar vrstijo – kako pa reagira tožilstvo?

Foto: https://twitter.com/aleshojs

Že celo leto smo priča različnim verbalnim napadom na člane vladajoče strukture. Ker se prav nobena vrsta nasilja ne bi smela jemati zlahka, so oči državljanov obrnjene na stran tožilstva.

http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/3506/Verbalno-nasilje

 Kakšne so torej reakcije na takšna dejanja s strani tožilcev?

O tem veliko pove nedavni Tweet Ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa:

“Za tožilstvo navedba : “Pes ki ga je treba likvidirati “, kar se nanaša name, ne predstavlja resne grožnje. Čeprav je zapis provokativen, ta zgolj odraža duševne bolečine Alojza Breznika, ki so posledica izvajanja vladajoče politike, katere del sem,pravijo. Nov presežek tožilstva.”

Vir:. https://twitter.com/aleshojs/status/1359873648333631496

Zanimiva so tudi razmišljanja ostalih uporabnikov Tweet profila tako lahko preberemo provokativni zapis uporabnika Mitja Ličen:

“Podobno sem pravkar razmišljal. Tako lahko zapišem in po mnenju tožilstva upravičeno: Tanja Fajon je prasica, ki jo je potrebno zaklati. Grozno, kam smo padli. Tanji Fajon se za zapis opravičujem, ker je po mojem mnenju globoko žaljiv in neprimeren. Po mnenju tožilcev pa o.k.”

Vir:.https://twitter.com/LicenMitja/status/1359877977656487937

Kakorkoli že – vsakršno nasilje je potrebno obsoditi. In mnenja psihologov so, da verbalno nasilja kaj hitro lahko prestopi mejo in se spremeni v fizično nasilje.

V takšnem okolju pa verjemite, ne želimo živeti, mar ne?