Velenjski svetniki so danes govorili tudi o Gorenju

Foto: TIGR

Kot je dejal podžupan Peter Dermol, je za Velenje posebnega pomena prav vsako delovno mesto.

Ustvarjanje novih delovnih mest je namreč dolgotrajen in zapleten postopek. Od države tako pričakujejo, da pripelje v Velenje kakšnega večjega investitorja, ki bi ta delovna mesta pomagal ustvariti.

Kar se tiče odpuščanja v Gorenju, svetniki pričakujejo, da se postopki ustavijo in da se poiščejo rešitve kako ta delovna mesta vendarle ohraniti.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki je bil prejšnji teden na obisku v Velenju je namreč že obljubil, da bo vlada pomagala pri reševanju te problematike.

Seveda pa se moramo zavedati, da je lastnik Hisense povsem samostojen in da država ne more posegati v njegove odločitve na kakšen način naj posluje.

Proizvodnja je namreč močno padla tudi zaradi korona virusa. Naročil je veliko manj, to pa vpliva na poslovanje podjetja, posledično pa tudi na delovna mesta, ki naenkrat niso več potrebna.

Ker zdravstvene krize še vedno ni konec, se prodajni trgi le počasi odpirajo. Vložiti bo potrebno veliko volje, zdravega razuma in dela v to, da se podjetja v Sloveniji ponovno postavijo na noge.

Predvsem pa je najbolj pomembno, da se rešimo tega smrtonosnega virusa. Pazite torej nase in z odgovornim obnašanjem preprečujte prenos te smrtonosne bolezni.