V okviru osrednjega dogodka trajnostnega turizma v Sloveniji Zeleni dan slovenskega turizma je destinacija Velenje prejela plaketo Slovenia Green Destination GOLD, Mladinski hotel Velenje pa plaketo Slovenia Green Accommodation.

V Zeleno shemo slovenskega turizma je Velenje vstopilo že leta 2015 in pridobilo celovit vpogled v trajnostni razvoj. Kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo, da deluje po trajnostnih načelih in je predano nenehnim zelenim izboljšavam. S tem pristopom je napredovalo od znaka BRONZE do znaka SILVER in v postopku ponovne presoje po novem, zahtevnejšem standardu do Slovenia Green Destination GOLD. K zlatemu znaku je pomembno pripomogel pridobljen naziv Mladinskega hotela Velenje z znakom Slovenia Green Accommodation. Pohvaljena so bila tudi prizadevanja na področju izobraževanja turističnih ponudnikov. Kot zelo pozitiven premik je bila prepoznana vključitev Velenja v misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030 ter zasledovanje strategije podnebne nevtralnosti.

Plaketo Slovenia Green Destination GOLD je prevzela zelena koordinatorica Mestne občine Velenje Urška Gaberšek, plaketo Slovenia Green Accommodation pa vodja Mladinskega hotela Velenje Metka Rupreht.

Mestna občina Velenje preko trajnostnih certifikatov (Slovenia Green, Zeleni list, misija 100 podnebno nevtralnih mest in Manj plastike, več trajnosti) skrbi za edini pravi način razvoja lokalne skupnosti v sedanjosti – za zeleno prihodnost.

Vabimo vas, da odprete srca zelenim navadam in s tem pomagate prispevati k zeleni prihodnosti Velenja tudi vi na tej povezavi.

 

Spletno uredništvo

VIR: Mestna občina Velenje