V Velenju vedno več nezadovoljstva zaradi dela lokalne politike?

Foto: TIGR

Oglasilo se je patriotsko gibanje, ki sledi podobnim gibanjem po Evropi – Identitarno gibanje Šaleške doline.

V sporočilu, ki ga namenjajo javnosti sporočajo:

“Z vpeljavo kritičnega načina razmišljanja in jasno oblikovano alternativo aktualnim trendom, razvijamo novo obliko kontra-kulture, ki med mladimi postaja vse bolj priljubljena. Namesto vsiljenih nazorov povojne levice in vsesplošne moralne degradacije, raje spodbujamo zdravo mentaliteto. Ta temelji na kodeksu intelektualizma, družinskih vrednotah, ohranjanju etno-kulturne identitete, športnem načinu življenja in brezkompromisni vztrajnosti na vseh področjih aktivizma.”

Njihov slogan je: “Domovina. Svoboda. Tradicija.”

Kljub dobrim namenom, da želijo ti mladi v svoji okolici sožitje, bi se morala lokalna politika vprašati s čim je tako razočarala mladino, da se je začela združevati in javno pozivati ljudi, da se uprejo obstoječi politični struji v Šaleški dolini.

Predvsem bi to morda moralo zanimati ali že kar skrbeti stranko SD, ki že ves čas vodi politiko, gospodarstvo in kulturo v Šaleški dolini.

Foto: TIGR

Zadnja kaplja čez rob je bila prav gotovo nekontrolirano doseljevanje tujcev, ki ne znajo ali pa nočejo govoriti slovensko.

Namesto, da bi to nezakonito priseljevanje prekinili in nepovabljene napotili nazaj od koder so prišli, iščejo načine, kako bi država poskrbela za te ilegalce.

Morda bi morali res najprej poskrbeti za mlade staroselce in pomagati njim – s službami, s stanovanji, … ali pa se jim bodo morda “zgodili” nezadovoljni mladi staroselci.

Vedno je bolje preprečiti, kot pa zdraviti – pravi star slovenski pregovor.