Festival metal glasbe MetalDays prinaša v naše mesto nove priložnosti, znanje, izzive, spoznanja in tudi prijateljstva. Povečan obisk tako lokalnim ponudnikom kot občanom ponuja možnosti za nadgradnjo obstoječe turistične, namestitvene in gostinske ponudbe. Ker si v lokalni skupnosti želijo, da občanke in občane čim bolje informiramo o priložnostih festivala, da ovržemo predsodke, strahove in metal sceni pokažejo vso srčnost, ki jo Velenjčanke in Velenjčani premoremo, pripravljajo številne aktivnosti, o katerih bomo redno obveščali. 

V prvi polovici maja so za zainteresirano javnost pripravili brezplačno delavnico o oddaji nepremičnin v turistične namene. Predavanje je bilo namenjeno vsem, ki v večdnevnih festivalih prepoznajo priložnost, da bi v najem oddali svojo hišo, stanovanje ali sobo. Organizatorji festivala so opozorili, da je v Šaleški dolini neprimerno manj možnosti za namestitve pri zasebnikih, kot je to običajno v drugih turističnih krajih ali nenazadnje, v Tolminu, kjer je festival gostoval prej.

V času trajanja festivala bodo vzpostavili tudi dodatno avtobusno linijo Lokalc z Viste v mesto, da si bodo gostje v dopoldanskem času lahko ogledali mesto, obiskali muzeje in druge turistične točke, preizkusili lokalno hrano, pijačo, nakupili darila za spomin. Za goste pripravljajo tudi skupno ponudbo storitev naših javnih zavodov, da jim bomo lahko ponudili celovito informacijo o zanimivostih, turističnih točkah in dogajanju na enem mestu.

Zavod za turizem Šaleške doline bo organiziral tudi sestanek za gostinske ponudnike, da skupaj raziščejo priložnosti v času festivala izven območja festivalskega dogajanja.

Festival MetalDays, ki bo ob Velenjskem jezeru potekal od 30. julija do 5. avgusta 2023, je edinstven glasbeni dogodek z bogato tradicijo. Že vse od leta 2013 se več kot 12.000 ljubiteljev metal glasbe iz več kot 70 držav sveta vsako poletje zbere na enem mestu. Festival, ki bo letos prvič organiziran ob Velenjskem jezeru, ponuja več kot 100 nastopajočih glasbenih skupin. Festival MetalDays je veliko več kot le glasbeni program – festival združuje koncept glasbenega dogodka metal žanra s festivalskimi počitnicami. Od vsega začetka festivala, ki je je tudi trajnostno in ekološko naravnan, je namreč promocija Slovenije kot destinacije in lokalnega okolja ena od rdečih niti promocijskih aktivnosti, ki Slovenijo in festivalsko prizorišče postavlja na zemljevid kot počitniško destinacijo med turističnimi ponudniki. Zelo veliko obiskovalcev se odloči obiskati destinacijo tudi izven festivalske sezone, velik odstotek pa obisk festivala združi s popotovanjem po bližnji in daljni okolici. 

 

Spletno uredništvo

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje