V Velenju želijo spodbuditi parkiranje v garažnih hišah, zato so letos v primerjavi z lanskim letom kar za petino znižali ceno letne parkirne karte, in sicer z 250 na 200 evrov in ceno mesečne s 25 na 20 evrov.

S tem ukrepom želijo zmanjšati število avtomobilov v središču mesta in spodbujati trajnostno mobilnost.

Parkirišča v modrih conah so pogosto polno zasedena, v garažnih hišah pa je veliko prostih parkirnih mest. Prav zato želijo voznike spodbuditi k parkiranju v garažnih hišah. Znižali so cene parkirnih kart v garažnih hišah Gorica, Mercator in Avtobusna postaja – I. etaža, in sicer ceno letne parkirne karte z 250 evrov na 200 evrov, mesečne pa s 25 evrov na 20 evrov.

Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo so 1. julijem 2022 uvedli tudi dve novi modri coni, G in H.

Brezplačno parkiranje omogočajo v vseh modrih conah, in sicer do 30 minut v modrih conah A, B, E in G, v modri coni F do 60 minut, v modrih conah C, D in H pa do 120 minut.

Najnižjo ceno parkiranja omogočajo v kletnih etažah GH Mercator, Gorica in Avtobusna postaja – 1. etaža, in sicer 0,30 evra za 60 minut. Najvišja cena parkiranja na uro pa je v modri coni F, pri Velenjski plaži, in sicer 1 evro.

Vse uporabnike modrih con naj ob tem tudi prijazno spomnimo, da imajo le še nekaj dni časa, do 31. januarja, za menjavo parkirnih abonmajev, dovolilnic in kart za leto 2023. To lahko uredite kar preko spleta na povezavi abonmaji in dovolilnice (kp-velenje.si).

Stanovalci v vseh conah so upravičeni do največ dveh abonmajev za parkiranje v modrih conah, razen v coni D (Gorica), kjer lahko stanovalci 1. abonma zamenjajo za dovolilnico za parkiranje v garažni hiši Gorica.

Več informacij o upravljanju s parkirišči in garažnimi hišami lahko najdete na povezavi Modre cone (kp-velenje.si).

 

 

Spletno uredništvo

VIR: Mestna občina Velenje