V štirih dneh v Mozirskem gaju skoraj 8.000 obiskovalcev

Poletna razstava v Mozirskem gaju, okronana z največjo razstavo eksotičnih živali na prostem v sodelovanju z Bioexo in z nastopom lipicancev v sodelovanju s PRC Krumperk, je odlično uspela. V štirih dneh poletne razstave nas je obiskalo skoraj 8.000 zadovoljnih obiskovalcev, ki so uživali v poletnem cvetju in ogledovanju živali.

Pri kotičku Bioexo je ves čas kar vrelo od navdušenja in radovednosti, nastop lipicancev pa si je ogledalo na stotine obiskovalcev vseh starosti. Mnogi so zanihali naše največje uglašene vetrne zvončke v Evropi in se prepustili domišljiji v našem Začaranem vrtu, se umirili v japonskem vrtu, poduhali številna zelišča v zeliščnem vrtu, raziskovali zgodovino v naših etnografskih objektih in še marsikaj.

Obiskovalci so se lahko dotaknili kač, si ogledali anakondo in več čudovitih pitonov, se spoznavali s kuščarji in na svoje roke vzeli celo kakšno žuželko. Zajahali so lahko ponije, se fotografirali z našimi risanimi junaki in si ogledali kup zanimivih točk, katere je pripravilo 40 jahačev vseh starosti na 16 konjih.

Mozirski gaj kljub temu, da se je razstava končala, ostaja odprt vsak dan, od 9. do 19. ure, vse do prve polovice oktobra. Že konec septembra pa za vas pripravljamo spet nekaj novega.

Napisala: Maja Horvat