Občina Šoštanj se je s pogajanji z Ministrstvom za infrastrukturo uspela dogovoriti glede ureditve dveh železniških prehodov. V samem mestu bosta v prihodnjem letu oba železniška prehoda bogatejša za avtomatske zapornice.

Prehod na Koroški cesti (pri Osnovni šoli KDK) bo še letos urejen z gumo, prihodnje leto pa tudi prehod na Kajuhovi cesti pri avtobusni postaji. Omenjena prehoda bosta v naslednjem letu celovito prenovljena in zavarovana z avtomatskimi zapornicami, s čimer se bo tudi skrajšal čas, ko so zapornice zaprte.

Poleg te ureditve pa bo Šoštanjčane razveselil še novi podhod pod železnico za pešce pri šoli, dogovori z ministrstvom pa so trenutno v začetni fazi. V načrtu občine je tudi ureditev pešpoti ob železnici od Koroške do Kajuhove ceste. Pot je sedaj precej nevarna, pešci pa jo pogosto uporabljajo. Od proge bo po novem ločena z ograjo, s tem pa bo zagotovljena bistveno večja varnost pešcev, saj kot sporočajo na Slovenskih železnicah, proga nikakor ni sprehajališče, čeprav je lahko pot po njej enostavnejša in krajša od druge poti.