O politiki se neradi pogovarjamo, vendar včasih prav moramo povedati kaj si mislimo (mar niso tega rekli tudi staremu – novemu predsedniku države? ….kot očitek!).

Zbodel nas je današnji dogodek, ko sta poslanca zaščitila tujega državljana tako, da sta ga peljala v DZ.

Nikoli se še ni zgodilo, da bi kdorkoli od poslancev zaščitil naše državljane, še manj, da bi preprečil delo POLICIJI in SODSTVU.

Zakaj se nam zdi ta dogodek tako pomemben? Vsem, ki jim SLOVENSKA oblast v tem trenutku grozi z deložacijo; vsem, ki na razsodbe sodišč čakajo že desetletja; vsem, ki jih “meljejo” birokratski mlini in vsem, ki umirajo, ker ni urejeno zdravstvo, se zdi povsem NESPREJEMLJIVA poteza poslancev, ki spodkopavata RED, ki se ga moramo vsi držati in ga spoštovati.

Kako je to mogoče? In še bolj pereče vprašanje – kako je to dopustno?

Mar nismo Mi izvolili parlament zato, da govorijo, sprejemajo odločitve in pomagajo našim državljanom v NAŠEM IMENU? Kdaj in kako se je lahko spremenila njihova dolžnost, da skrbijo za tujce, ki so protizakonito v naši državi? Mar ni problem sodišč in naših zakonov?

Poraja se mnenje, da sta poslanca kršila zakon in  da je povsem NEDOPUSTNO, da jima je to dovoljeno!

 Spoštujemo zakone, zbiramo za reveže, da ne bodo žrtve deložacije – medtem pa določeni poslanci jemljejo ZAKON v svoje roke. Za takšno ravnanje ni opravičila! Tudi usmiljenje in samaritanstvo MORA imeti svoje meje. Ima ga tudi za nas.