Srečanje volivcev in podpornikov SDS v SAŠA regiji

Foto: Predsednica odbora SDS Velenje in predsednik vlade Janez Janša (Vir:. facebook.com)

Včeraj je potekalo regijsko srečanje članov in podpornikov stranke SDS SAŠA regije. Srečanje so organizirali v Šentilju pri Velenju. Udeležba je bila visoka, saj so organizatorji našteli več kot 400 ljudi.

Na vhodu so imeli varnostnike, ki so preverjali PCT pogoj, na kar so bili udeleženci že prej opozorjeni.

Na več mestih so bili postavljena razkužila, prav tako pa so udeleženci imeli pri sebi tudi zaščitne maske.

V programu je bila tudi predstavitev bodočih kandidatov za državnozborske volitve, prav tako pa so se odvili tudi govori sedanjega vrha stranke in vlade.

Predsednik Janez Janša je v svojem govoru opozoril na zmotno mišljenje ljudi, da njihov glas na volitvah ne šteje. Obrazložil je, da ima vsak volivec zgolj en glas in da torej tisti, ki ostajajo doma v resnici ne odločajo o tem, kako bodo živeli.

Govor si lahko ogledate TUKAJ!

Politika kroji naša življenja in prav bi bilo, da se tega v času volitev vsi zavedamo. S svojim glasom podpremo stranko, ki ji zaupamo in za katero vemo, da bo delala v korist vseh nas, državljanov Slovenije.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa je pojasnil zakaj med volivci trenutno vlada mnenje, da Policija svojega dela ne opravlja dovolj dobro.

Ljudje se ne pritožujejo nad represijo policije, temveč zahtevajo, da bi ta še bolj striktno, kaznovalno delovala na področju neprijavljenih nasilnih protestov.

Vprašal se je tudi, kdo ima čas sredi tedna hoditi po ljubljanskih ulicah, ko je vendar delovni teden. So morda med njimi takšni, ki živijo na račun države in jih je strah, da bodo izgubili svoje privilegije?

Podžupan Občine Mozirje Jožef Jelen in kandidat za poslanca na državnozborskih volitvah je opozoril, da bo prihodnje leto volilno leto. Imeli bomo kar štiri volitve:

– državnozborske,

– za predsednika države,

– lokalne in

– volitve za Državni svet.

Povedal je tudi, da v stranki SDS že potekajo priprave na volitve in to že po ustaljenem redu.

Evropska poslanka Romana Tomc je v svojem govoru predstavila, kako je potekalo njeno delo v času pandemije. Povedala je, da kljub temu, da je že bila dvakrat cepljena, morala upoštevati zahteve Belgije:

– pred odhodom se je morala obvezno testirati,

– bila je v karanteni – dovoljeno ji je bilo zgolj hoditi v službo in v najbližjo trgovino,

– policisti so ji včasih zvečer pozvonili in morala je preko zaslona dokazovati, da je res v stanovanju.

Primerjala je tamkajšnje pogoje in naše, ki so seveda veliko milejši, pa se kljub temu peščica državljanov pritožuje in protestira.

Srečanje se je zaključilo s klepetom med udeleženci in povabljenimi. Prisotne je navdal optimizem, da bo stranka SDS tudi v prihodnosti vodilna stranka v Sloveniji, saj ima največ volivcev in podpornikov.