Spremljam Parlament – toliko opozicijskih bedakov v Parlamentu še ni bilo?

Foto: pixabay.com

Najbrž bi moral vprašanje postaviti malo drugače, manj žaljivo – torej popravljam naslov – kako lahko nekateri poslanci opozicije tako neumno razpravljajo.

Ko jih poslušam, se mi zdi, da ne živijo v Sloveniji.

Nabijajo o nesvobodi, o represiji, o nezadovoljstvu ljudi, o kršenju zakonodaje, o tujcih – ki bodo spet navalili kot investitorji in kupci…kje ti poslanci s takšnim razmišljanjem živijo?

Neumnosti, ki jih klatijo na današnji izredni seji so neizmerljive med normalno mislečimi.

Ker živim v mestu – ampak že skoraj na deželi – jih ne razumem. Mi živimo dobro! Cepili smo se, kot je priporočila vlada; nosimo maske; spoštujemo vse priporočene ukrepe; dela se na cestah; dela se v zdravstvu; dela se v naši občini (dobili so več denarja in so že rezultati); ureja se zakonodaja; vse v resnici uspešno deluje.

Seveda pa morda nekatere motijo zastoji na cestah – se pač gradi in bi morali biti veseli, da se jim potrpljenje izplača – imeli boste pač boljšo infrastrukturo.

Koga torej moti ta vlada in kdo želi volitve sredi največje okuženosti danes?

Ljubljančane.

Tiste, ki že sedaj imajo več kot mi na periferiji. Tiste, ki so doslej živeli na račun države – zdaj pa bodo morali pokazati rezultate, ali pa ne bodo plačani.

Zakaj opozicija misli, da lahko 10.000 ali 20.000 protestnikov (kolikor jih še ni bilo!) odloča o našem življenju; govori v našem imenu in promovira razbijaške proteste – govorijo pa o ljudstvu?

Ne gre tako. Ljudstvo in volivci smo mi, ki živimo po Sloveniji in ne v Ljubljani! Mi ne protestiramo, ker smo čakali na vlado, ki nas bo opazila.

Protestniki so manjšina! Razbijaška in ja veliko nas stanejo, ker imajo nezakonite proteste – mi pa skrbno plačujemo prekrške?

In jih plačujemo.

Ker verjamemo v državo, četudi niso na vrhu levičarji. V resnici nam je res čisto dovolj levih vlad, ki poskrbijo zase – za nas pa zmanjka.

Čisto preprosto vprašanje – kaj pa so vseh teh letih vlad naredili? Ali drugače – zakaj se pa sedaj lahko dela?

Se vidimo na volitvah – rednih – ker mi vedno volimo odgovorne ljudi na ključna mesta!

Sedanja vlada bo vladanje zaključila, kot se spodobi – zato smo jih tudi volili.

Mikki