Šoštanj – župan v času krize nagovoril svoje občane!

Takšno je njegovo sporočilo:

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

znašli smo se v čudnih časih. Čudnih, težkih in neznanih časih. V preteklosti, ne tako dolgo nazaj, so našo občino že prizadele hude nesreče (plazovi, poplave, žled…), a smo jih vedno uspeli nekako premagati. Tokratna nesreča, epidemija koronavirusa COVID-19, pa je zarezala v naša življenja na povsem drugačen način kot vse pretekle nesreče, predvsem smo neposredno udeleženi čisto vsi. Prepovedani so kulturni dogodki, odpovedani športni spektakli, zaprti lokali… Ljudje se moramo zadrževati doma, družimo se lahko samo s člani skupnega gospodinjstva. Postavljeni smo pred prav posebno preizkušnjo. S sosedi se pozdravimo na razdaljo, znancu se na cesti izognemo v velikem loku, otroci se ne družijo s starimi starši, v vrstah pred trgovino stojimo drug od drugega vsaj dva metra narazen, igrišča in trgi samevajo, mnogi nosijo maske, praktično vsi uporabljamo rokavice. Prazne so šole, zanimivo, to večini otrok sploh ni všeč. Kako bi jim bilo, ko se ne morejo družiti s svojimi sošolci, prijatelji. Se pa dobro zavedajo, da to niso počitnice in kolikor slišim, večina učenje na daljavo jemlje zelo resno.

Takšne so razmere. Vesel in ponosen sem, da občani v veliki meri upoštevajo navodila Vlade RS, ki skuša s temi ukrepi zajeziti širjenje virusa. Čisto vsi vendarle ne, na te apeliram, da ostajajo doma in hodijo ven le po najnujnejših opravkih. Čeprav sam nisem uporabnik družbenih omrežij, se zavedam, kako so v teh dneh pomembna, da ljudje ostanemo povezani. Slišimo se po telefonu, komuniciramo preko e-pošte, k sreči sodobna tehnologija omogoča marsikaj, kar lahko sedaj s pridom izkoristimo.

Tudi Občina Šoštanj dela na daljavo. Vloge lahko pošljete z navadno, še boljše preko elektronske pošte, z občinsko upravo lahko komunicirate po elektronski pošti ali preko telefonske številke 03 / 8984 300.

Če smo pretekle nesreče premagovali predvsem s skupnimi močmi, se moramo sedaj držati vsak zase. Kljub temu je morda sedaj še bolj kot kdaj prej pomembno, da držimo skupaj in vsi skupaj ravnamo tako, da širjenje virusa v največji možni meri omejimo. Zavedajmo se, da nas nesreče še bolj povežejo, zato bomo zagotovo iz te krize izšli kot zmagovalci in bomo kot ljudje zrasli, čeprav bo vmes tudi hudo.

Pazite nase in na svoje bližnje ter ostanite doma, da se bodo naša življenja čim prej vrnila v ustaljene tirnice. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi premagali tudi ta virus.

Ostanite zdravi.

Vaš župan Darko Menih

 

Vir:.    https://www.sostanj.si/objava/252134?fbclid=IwAR0F_KeMgr96Oa7GE1kEe7RzET0v0XNKFoJYbU5pAM5gYNkEUqHVNsW2vzQ