Slovenski ljubezensko-erotični roman v dveh delih je dobil svoj epilog. Izšla je Usodna modrina, 2. del.

Usodna modrina 1. del je bil prvenec avtorice Maje Horvat iz Žalca, ki sicer piše že dolga leta in je objavljala v številnih književnih in drugih revijah, sedaj pa je roman dobil epilog, saj je tik pred koncem leta izšel še 2. del romana. Tudi ta je izšel pri majhni založbi Dobri skupaj iz Hrastnika.

Drugi del precej drugačen od prvega.

Prvi del romana se osredotoča na tri nore mesece, ki jih je živahna, skoraj polnoletna najstnica, Petra preživela v angleškem Cornwallu, kjer se je zapletla v vroče razmerje z mladim bodočim grofom Jasonom. Njuno razmerje jo je spomnilo, da moraš vedno paziti, kaj si želiš, da se ti to ne uresniči, ob enem pa je v njej porodilo tudi številna vprašanja predvsem o njej sami in njenem doživljanju ljubezni in spolnosti.

Drugi del pa spremlja Petro, ki se vrne domov v Slovenijo, kjer se začne spoprijemati z odraščanjem ter kasneje z ustvarjanjem novega življenja in kariere. Ustvarja nove vezi in si gradi prihodnost, seveda pa jo pot popelje tudi nazaj v Anglijo. Celotna zgodba je tako raztegnjena na več kot deset let.

Že prvi del je navdušil številne bralce in z navdušenjem čakajo, da bodo v svoje roke dobili 2. del. Knjigo pa vse bolj spoznavajo tudi novi bralci, ki so na 1. del naleteli šele ob najavi izida 2.. Tisti, ki so roman že prebrali, so seveda tudi nad drugim delom navdušeni.

  1. del romana je dostopen v številnih knjižnicah po Sloveniji, predvidevamo pa, da bo kmalu tam tudi 2. del.