Evropske volitve so zaključene – v Bruselj pošiljamo devet poslancev. Največ od tega, štiri, bo prispevala stranka SDS.

28-letna Zala Tomašič se je uvrstila z zadnjega mesta s preferenčnim glasom na listi v Evropski parlament.

V poslanske klopi odhajajo še Branko Grims, Milan Zver, Romana Tomc, Vladimir Prebilič, Irena Joveva, Marjan Šarec, Boštjan Nemec in Marjan Šarec.

Zala Tomašič (EPP/SDS)

Članica podmladka SDS Zala Tomašič je nov obraz v politiki. V Evropski parlament je bila s preferenčnimi glasovi izvoljena z zadnjega mesta na listi. Z 28 leti je postala doslej najmlajša evropska poslanka iz Slovenije. V Evropskem parlamentu se bo borila, da bodo vrednote vsakdana Bog, družina in domovina, napoveduje.

Branko Grims (EPP/SDS) – z ostrimi stališči iz nacionalnega v Evropski parlament 

Dolgoletni poslanec SDS Branko Grims je bil glede na delne neuradne izide evropskih volitev v Evropski parlament izvoljen s preferenčnimi glasovi s petega mesta na kandidatni listi. Pričakujemo, da bo na evropskem parketu ostal glasen zagovornik ostrih, za mnoge skrajnih stališč s poudarkom na migracijah.

Milan Zver (EPP/SDS) – slovenski veteran v Evropskem parlamentu

Veteran v Evropskem parlamentu – saj je edini slovenec, ki je bil izvoljen že za četrti mandat Milan Zver, tokrat kot drugi na listi SDS. V ospredju njegovega delovanja v Strasbourgu in Bruslju je izobraževanje.

Romana Tomc (EPP/SDS) – evropska poslanka že tretji zaporedni mandat   

Tretji zaporedni mandat čaka evrospko poslanko Romana Tomc. V Evropski parlament je bila izvoljena kot nosilka liste SDS. V svoji kar  desetletni karieri v Evropskem parlamentu se je dolgoletna vidna članica SDS osredotočala na gospodarske in socialne zadeve.

 

 

Spletno urednštvo