Skorno – osrednja občinska slovesnost

Foto: Župan Darko Menih

Kot vsako leto so tudi letos pripravili na predvečer dneva državnosti osrednjo občinsko slovesnost.

Zaradi epidemije je letos potekala malo manj sproščeno, a še vedno slavnostno. Po proslavi so se družili v klepetu, ni pa bilo zabave z ansamblom.

Uvodni govor je imel predsednik Turističnega društva Skorno Srečko Stropnik.  Opozoril je, da lahko Slovenci s trdno voljo marsikaj dosežemo, kar smo dokazali že v preteklosti.

Župan Občine Šoštanj Darko Menih je kot glavni govornik v svojem govoru dejal:

“Kljub hudim preizkušnjam je in bo slovenstvo preživelo prav zaradi ljubezni do domovine, kulture in tradicije. Ker želimo, da bodo naši otroci in vnuki živeli v miru, ekonomsko in ekološko varnem okolju, moramo združiti moči, premagati nesoglasja zaradi različnih pogledov na zgodovino, nehati s sovraštvom in sejanjem mržnje do drugače mislečih.
Danes je spomin na čas, ko smo združeno in enotno branili našo domovino. Naj to ne bo samo spomin ampak vsakodnevna realnost.”

Predsednik KS Skorno-Florjan Matej Skornšek pa je v svojem govoru opozoril, da nas je epidemija res omejevala, vendar smo se iz te neugodnosti tudi marsikaj naučili in začeli ceniti malenkosti, ki so se nam prej zdele samoumevne.