Šest plakatov z nacističnimi simboli huje, kot pa spomenik diktatorja Tita sredi Velenja?

Mediji so se razpisali o menda 6 plakatih, ki so se pojavili v Velenju. Vsebina plakatnih sporočil naj bi bila menda sporna, saj je vsebovala nacistične simbole in nacistično ideologijo.

Plakati so bili izobešeni na avtobusni postaji in na mostu, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Kdo je omenjene plakate obesil še menda ni znano. Policija preiskuje sum kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva. Zagrožena kazen za takšno dejanje je do dveh let zapora.

Mi se ob tem sprašujemo – ali ni Evropa obsodila tudi komunistično diktaturo po drugi svetovni vojni?

Ali ni Evropa obsodila nacizem, fašizem in komunizem?

Zakaj torej tolikšno razburjanje zaradi šestih plakatov, sredi Velenja pa stoji spomenik diktatorju Titu in pojavljajo se vedno nove rdeče zvezde, ki so bile prav tako simbol komunizma?

Župan Kontič je ogorčeno dejal, da to ne bo šlo kar tako mimo in da se jim takšno početje – lepljenje plakatov z nacistično vsebino – zdi nesprejemljivo.

Mi dodajamo – tudi nam se zdi obnova Titovega spomenika nesprejemljiva, saj kip sodi v muzej. Prav tako se nam zdi nesprejemljivo postavljati vedno nove rdeče zvezde po Velenju. Seveda pa obsojamo tudi nacistične plakate, saj je potrebno imeti glede tega povsem enak odnos – to je nekaj, kar je nesprejemljivo.

Župan je še dejal, da bo potrebno čim prej sprejeti ustrezno zakonodajo, ki bo preprečevala takšne ideologije.

Se popolnoma strinjamo – odstraniti je potrebno vse simbole komunizma in jih pospraviti v muzeje, saj je potrebno naslednje generacije vedno znova opominjati, kako je trpel slovenski narod v času komunistične diktature.

Prekrškov v zvezi poveličevanja nacizma in fašizma je pri nas tako malo, da ni omembe vredno – medtem ko poveličevanje komunizma še kar traja in to je potrebno res zakonsko urediti.

Če bi imeli že danes ustrezno zakonodajo, nam na proslavi ob Dnevu državnosti ne bi bilo potrebno gledati vihrajoče zastave okupatorja. Tako pa se ravno to dogaja in za nas je tudi to nesprejemljivo.

Ker pa danes slavimo, bodi dovolj o problemih, ki jih še vedno povzročajo privrženci rdeče ideologije.

Želimo vam prazničen dan in verjemite, da bo tudi za Slovenijo prišla prava pomlad – tista z novim upanjem.

Bog te živi, Slovenija!

Napisal: Mikki