S prihodom pomladi svoja vrata ponovno odpira tudi Mozirski gaj

Foto: Maja Horvat

Prvič bomo odprli to soboto in nedeljo, 27. in 28. marca, med 10. in 17. uro, ko nas bodo otroci in mladina do 15. leta starosti lahko obiskali brezplačno. Potem pa bomo svoja vrata vse do oktobra odprli v soboto, 3. aprila.

Mozirski gaj bo od 3. aprila dalje in vse do oktobra odprt po obstoječem urniku, vsak dan, od 9. do 19. ure, če bodo le razmere to dopuščale. Ob obisku je še vedno potrebno upoštevati varnostne ukrepe za preprečevanje epidemije.

Tudi letos smo v Mozirskem gaju zasadili na tisoče tulipanov, ki že po malem kukajo iz zemlje, s svojo sončno barvo pa vas bo razveselilo že kar nekaj narcis ter ostalih pomladnih cvetlic. Še vedno v svoje okrilje vabijo naši čudoviti vrtovi, v Začarani vasi pa vas čakajo kar 3 nove vilinske hišice, ki ste jih lahko občudovali že med Zimsko pravljico v Mozirskem gaju. Najmlajše bo razveselilo novo otroško igrišče iz naravnih materialov, ljubitelje lepega pa poleg cvetja še lesene skulpture umetnika iz lesa, Jerneja Verbuča. Negativnih energij vas bodo očistili največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi. Z mirom in s spokojnostjo pa vas bodo napolnili Savinja ter ostale rečice in potočki, ki lepšajo Mozirski gaj.

Tudi to sezono pripravljamo še nekaj presenečenj, a vsega vam še ne smemo izdati.

Obiščite Mozirski gaj in med sprehodom med cvetlicami začutite pomladne energije, ki obljubljajo lepše čase.

 

Maja Horvat

vodja PR za Mozirski gaj