Župan Zoran Janković se več kot očitno požvižga na opozorila Zavoda za varstvo narave.

Opozicijski svetniki so po razpravi o tem zapustili sejo, napovedana je celotna vložitev občinskega referenduma. Ljubljanski mestni svetniki so na včerajšnji seji čudežno in po hitrem postopku sprejeli predlog spremembe v dopolnitvi odlokov o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, ki izvedbo prireditev v njem omejuje na pet lokacij.

Predlog izvedbe prireditev je zdaj dovoljeno na petih lokacijah:

  • Vrh Rožnika,
  • Mostec,
  • Plečnikov avditorij,
  • Sankališče
  • območje med Jakopičevim sprehajališčem in otroškim igriščem.

V razpravi so opozicijski svetniki najprej nasprotovali sprejetju predloga po hitrem postopku, nato pa tudi vsebine, sejo pa so po zaključeni razpravi zapustili.

“Sprememba pravil igre za prijatelje!”
Janković je napovedal ” spremembo pravil igre ” že pred nekaj dnevi – to jasno kaže, da se požvižga na opozorila stroke in da ima spremembo odloka en sam namen, da bo prijatelju omogočil izvedbo koncerta v Tivoliju.

 

MMC RTV poroča, da je svetnica Levice Urška Honzak poudarila:

“Če bi vam res šlo za zaščito, bi sprejeli omejitve na naše lokacije in hkrati ohranili, da je treba pri vsakem dogovoru na teh lokacijah pridobiti soglasje zavoda za varstvo narave.

V stranki Pirati so odlok označili za pravno sporen, v NSi pa za nerazumen in neprimeren, saj domnevajo, da so spremembe v ozadju namenjene županovim prijateljem.

 

V odloku je med drugim pisalo, da brez predhodnega soglasja zavoda za varstvo narave v krajinskem parku ni dovolj organizirano javnih prireditev, ki bi lahko ogrozile ugodno stanje živalskih vrst in njihovih habitatov ter varstvo naravnih vrednot.

Vse se da, če se hoče!

 

 

Spletno uredništvo