Na Visti so se pripravljalna dela za festival MetalDays že začela.

Celotno območje od Viste, območje Velenjske plaže in vse do Kinološkega društva Velenje bo od 30. julija do 6. avgusta, predvsem zaradi varnosti  in boljšega nadzora nad dogajanjem na festivalu, tudi po priporočilu Policijske postaje Velenje, ograjeno in bo na voljo izključno udeležencem festivala.

Območje Viste je že od včeraj in bo še vse do 7. avgusta zaprto za širšo javnost zaradi priprav in izvedbe festivala. Spremenjen bo tudi prometni režim: od 29. julija od 8. ure do 5. avgusta do 23. ure bo za promet zaprta cesta od krožišča pri Merkurju do podjetja Esotech. Prav tako bo na območju prireditve zaprta kolesarska steza. Obvozi bodo označeni. Zgodnji prihodi udeležencev festivala bodo potekali od četrtka, 27. julija, do sobote, 29. julija. V tem času bodo na odru Wunder beach bara na Velenjski plaži potekali že prvi koncerti. Mapo z označbo festivalskega dogajanja najdete na povezavi: https://www.metaldays.net/festival-map.

V času festivala bodo za Velenjčane in ostale turiste uredili nadomestno plažo, ki bo na začetku vrtičkarskega naselja Kunta Kinte v bližini Viste. V Mestni občini Velenje si želijo, da bi občanke in občani festival in udeležence gostoljubno sprejeli in da bi se vsi skupaj dobro počutili v našem lepem mestu.

Parkiranje za obiskovalce nadomestne plaže bo v dneh festivala omogočeno na parkirnem prostoru pod APS in pri objektu Galactica. Avtobus bo vozil tudi do Kinološkega društva Velenje (AP podhod Pesje) od 8. do 16. ure po programu tukaj.

Festivalski vrhunec se bo zgodil med ponedeljkom in petkom (med 31. julijem in 4. avgustom), ko bo nastopilo preko 100 glasbenih skupin, ki veljajo za vrh težkometalnega žanra. Vrstni red po dnevih je objavljen na uradni spletni strani festivala MetalDays: https://www.metaldays.net/running-order. Koncerti naj bi se začeli ob 14. uri in končali ob 1. uri zjutraj.

Festival MetalDays prinaša nove priložnosti tako lokalnim ponudnikom kot občanom ter ponuja možnosti za nadgradnjo obstoječe turistične, namestitvene in gostinske ponudbe. Kar precej Velenjčanov in Velenjčank je prepoznalo priložnost in so se odločili za oddajo svoje nepremičnine udeležencem festivala.

Kljub temu verjamemo, da bodo pokazali gostoljubje navdušencem nad metalom, ki v večini veljajo za srčne in prijazne ljudi.

Več o festivalu MetalDays: https://www.visitsaleska.si/sl/events/metaldays/ in https://www.metaldays.net/

 

Spletno uredništvo

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje