V Hiši dr. Jožeta Pučnika je včeraj potekala predstavitev manifesta Preudarno za Slovenijo v Evropi.

 

Glavni poudarki manifesta so:
 • Preudarno delamo za zaščito evropskega načina življenja
 • Preudarno delamo za varno Evropo
 • Preudarno delamo za razvito Slovenijo v Evropi
 • Preudarno delamo za Evropo za vse generacije
 • Preudarno delamo za Slovenijo v demokratični Evropi
 • Preudarno delamo za Evropo narodov

Na začetku predstavitve manifesta je predsednik stranke Janez Janša povedal, da je manifest dokument, v katerem boste našli ključna izhodišča, ki jih SDS zagovarja v tej volilni kampanji in ki so združena pod besedo #prEUdarno: “Preudarnost je namreč tista beseda, ki smo jo najbolj pogrešali zadnjih 10 let v oblikovanju politik EU. Preudarnost je tista beseda, okrog katere je bila EU pravzaprav zasnovana kot prostor miru in blaginje s ciljem, da bo nekoč celoten evropski kontinent združen skupaj v Evropski uniji. V prostoru, ki bo varoval tako države članice kot tudi državljane teh držav.”

V nadaljevanju je izpostavil, da EU potrebuje v naslednjih petih letih preudaren premislek o vodenju reform in t.i. prehodov.

Nosilka liste kandidatov za volitve v Evropski parlament Romana Tomc je podrobneje predstavila manifest. Izpostavila je, da je naša stranka stranka ljudi: “Veliko hodimo po terenu, smo med njimi, jih razumemo. Zato smo v ta manifest zapisali tudi tiste stvari, ki jih ljudje največkrat omenjajo in ki jih najbolj skrbijo.” Poudarila je še, da morajo v nadaljevanju politiki, ki bodo odločali v Evropskem parlamentu, ravnati preudarni in ves čas imeti pred očmi skrb za ljudi.

V drugem delu izjave je predstavila vsebino manifesta. Omenila je ključna izhodišča dokumenta:

 1. ZA zaščito evropskega načina življenja.
 2. ZA varno Evropo.
 3. ZA razvito Slovenijo v Evropi.
 4. ZA Evropo za vse generacije.
 5. ZA Slovenijo v demokratični Evropi.
 6. ZA Evropo narodov.

 

Spletno uredništvo