POT PODJETNIŠTVA- BITI PODJETNIK NI ENOSTAVNO

Foto: pixabay.com

Biti podjetnik v nobenem času ni bilo enostavno, danes pa novega podjetnika na njegovi poti čaka kar nekaj pasti in zank. Prav zaradi tega pride prav vsaka pomoč in usmeritev.

V Hiši Sadeži družbe Žalec so se odločili pripraviti serijo Delavnic za podjetništvo, štiri tovrstne delavnice pa so že končane.

V goste so povabili Aleksandro Torovo, ki je povedala nekaj o oblikah podjetij in se dotaknila tudi trženja. Naslednja je nastopila Danica Jezovšek Korent, dolgoletna direktorica Razvojne agencije Savinja, ki zelo dobro pozna negospodarski in gospodarski sektor. Na svojih predavanjih (končana sta že dva) se je dotaknila osnov podjetništva. Tega, kdo je lahko podjetnik, na kaj mora biti posameznik pozoren, ko odpira podjetje, kako podjetje registrirati… Predvideno je vsaj še eno njeno predavanje.

Foto: Občina Vransko

Obiskovalci so se lahko udeležili tudi delavnice Promocija preko družabnega omrežja Facebook, kjer jim je Maja Horvat predstavila, kakšne zakonitosti je treba poznati in upoštevati pri uporabi družabnih omrežij za promocijo blagovnih znamk.

Naslednja delavnica bo 22. maja ob 10. uri. Vodila jo bo Danica Jezovšek Korent, na njej pa se bo dotaknila priprave poslovnega načrta.

Delavnice so brezplačne, naložbo pa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija  iz Evropskega socialnega sklada.