Policisti izvajajo poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi!

Foto: pixabay.com

Z včerajšnjim ponedeljkom so začeli policisti opravljati enotedenski poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.

Nadzor bo potekal do 14. februarja 2021.

Ob tem so voznikom še sporočili in priporočili:

“Ves čas vozite zbrani in pozorni na vožnjo – ne uporabljajte mobilnega telefona!

Med vožnjo obdržite ustrezno varnostno razdaljo. Ta je pri težjih tovornih vozilih daljša.

Upoštevajte predpisan čas vožnje, odmorov in počitkov, in to ne le zaradi visokih kazni, ampak predvsem zaradi svoje varnosti in varnosti drugih udeležencev v cestnem prometu. Pomembno je namreč, da vozite spočiti in v ustreznem psihofizičnem stanju, saj lahko zmanjšana pozornost za volanom več desettonskega vozila pripelje do hude prometne nesreče. Zato primerno ukrepajte že ob prvih znakih zaspanosti: varno ustavite vozilo, privoščite si krajši spanec (15–20 minut), nato popijte kavo in šele zatem nadaljujte vožnjo!

Vedno se pripnite z varnostnim pasom! Če je voznik pripet, se ob trku zmanjša tveganje za smrt za 50 odstotkov. Tako kot je pomembno, da se pripnete za volanom, je pomembno tudi, da je pravilno in varno pripet vaš tovor. Ker za vsako vrsto tovora veljajo posebna pravila, se o njih pravočasno poučite.”

Več si preberite na tej povezavi:

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/107568-evropska-akcija-truck-bus-med-8-in-14-februarjem-bomo-nadzirali-tovorna-vozila-in-avtobuse