Mestna občina Velenje bo v okviru rednega financiranja javne gasilske službe Prostovoljnemu gasilskemu društvu Pesje v petek, 2. februarja, ob 17. uri pred domom Krajevne skupnosti Pesje v uporabo predala novo gasilsko vozila GVC-2. Investicijo bomo sofinancirali v višini 270.000 evrov.

V Mestni občini Velenje nadaljujejo s sofinanciranjem nakupov gasilskih vozil tako prostovoljnih kot tudi poklicnih gasilcev, saj se zavedajo pomena kakovostne opreme pri opravljanju njihovega dela. Letos bodo v višini 570.000 evrov sofinancirali nakup gasilskih vozil za PGD Pesje in PGD Škale. Tudi Poklicna gasilska enota Velenje bo kmalu bogatejša za novo gasilsko vozilo GVC-1, ki ga bo kupila z lastnimi in donacijskimi sredstvi.

V letošnjem proračunu za izvajanje javne gasilske službe namenjajo skoraj 1,7 milijona evrov, in sicer za delovanje javnega zavoda Poklicna gasilska enota Velenje, izvajanje javne gasilske službe prostovoljnih gasilskih društev in vzdrževanje gasilskih domov. Sredstva namenjajo tudi za nakup opreme, zdravniške preglede, dekontaminacijo opreme in ostalo.

V občini so ponosni na delo vseh gasilcev, tudi na poklicno gasilsko enoto, ki je dobro zaživela in aktivno deluje tako na področju javne gasilske službe kot tudi na trgu.

 

Spletno uredništvo

VIR: Mestna občina Velenje