Pestro dogajanje v preteklem tednu

Foto: TIGR

ČETRTEK- Tekom dnevne izmene smo v četrtek obravnavali eno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, prometno nesrečo v kateri se je zaradi izsiljevanja prednosti poškodovala motoristka, v Ložnici pa se je izgubil teliček.

Dela s kravami še ni bilo konec, saj smo bili ob 3.30 ure ponoči obveščeni, da se v Vitanju po cesti sprehajajo krave. Policisti so na kraju ugotovili, da se krave res sprehajajo po cesti, ker se je odtrgal električni pastir. O pobeglih kravah so obvestili lastnika, ki je za krave poskrbel in jih pospremil na varno.

PETEK- V petek smo pri občanu iz Velenja opravili hišno preiskavo, ki je potekala tudi v Šmarju. Policisti so pri hišni preiskavi zasegli elektronske medije.

Ob 10.21 uri je na policijsko postajo Velenje poklicala varnostnica na sodišču v Velenju in povedala, da je v vložišče sodišča poklical moški, ki je povedal, da je na sodišču bomba. Policisti so takoj odšli na kraj kjer so evakuirali 34 ljudi in izpraznili stavbo. Policisti in vodniki službenih psov so stavbo pregledali vendar eksplozivnih teles pri pregledu niso našli. Zaposleni so se po pregledu vrnili na delo, policisti pa so začeli izvajati vse ukrepe za izsleditev klicatelja, ki ga bodo ovadili na sodišču.

Ob 15.25 uri je na policijsko postajo prišla občanka, ki je naznanila kaznivo dejanje spolnega nasilja za tretjo osebo, ki se je zgodilo pred leti. Policisti so napisali zapisnik o njeni prijavi in začeli z zbiranjem obvestil. Glede na ugotovitve bodo državnega tožilca obvestili z ustreznim aktom.

Ob 16.24 nas je občanka obvestila, da je  na Cesti talcev v Velenju opazila dve zapuščeni kolesi. Policisti so si kolesi ogledali in ugotovili, da najverjetneje izhajata iz kaznivih dejanj. Opravili so ogled kraja dejanja in kolesi zasegli. Sledi nadaljnje zbiranje obvestil.

Ob 17.48 uri so policisti ugotovili, da tri osebe na Foitovi v Velenju kršijo odločbo o karanteni. O kršitvi in ugotovitvah bodo obvestili pristojni prekrškovni organ.

SOBOTA- V soboto nas je okoli 12.00 ure občan obvestil, da mu je neznanec iz odklenjenega avtomobila v Lokovici, ukradel denarnico ter tako oškodoval lastnika za okoli 200 evrov.

Ob 17.55 uri nas je starešina iz lovskega društva Velenje obvestil, da so našli ustreljenega srnjaka, ter, da gre za krivolov. Policisti so na kraju zbrali obvestila in ugotovili, da obstaja verjetnost, da je neznanec v Zavodnjah ustrelil planinskega jelena. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov. Zaradi kaznivega dejanja nezakonitega lova bodo policisti z zbiranjem obvestil nadaljevali. Kasneje nas je lovski inšpektor obvestil, da sledov strelnega orožja ni našel ter ugotavlja, da se je jelen najverjetneje zastrupil in padel po pobočju.

Ob 21.05 uri so policisti na Efenkovi cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo v kateri poškodovanih ni bilo. Policisti  so ugotovili da je voznik z neregistriranim vozilom, na katerem je imel nameščene druge tablice, zaradi izsiljevanja prednosti trčil v drugo vozilo. Prav tako voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja vozil pa je pod vplivom alkohola. Po posvetu z državnim tožilcem so policisti prometno nesrečo obravnavali kot kaznivo dejanje. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa je bil odrejen strokovni pregled krvi in urina. Zanj bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Ob 22.53 uri so policisti izrekli opozorilo občanu, ki je bil preglasen na igrišču v Šentilju pri Velenju.

Skoraj pol čez polnoč so policisti obravnavali še eno prometno nesrečo, tokrat s pobegom. Ugotovili so, da je v Šoštanju  voznik zaradi neprilagojene hitrosti  trčil v drog javne razsvetljave in ga poškodoval, potem pa s kraja odpeljal brez, da bi nudil svoje podatke oziroma o tem obvestil policijo. Policisti bodo potem, ko bodo voznika izsledili ustrezno ukrepali.

NEDELJA- V nedeljo smo obravnavali dve kaznivi dejanji groženj in dve poškodovanji tuje stvari na Šercerjevi in Koroški cesti v Velenju.

PONEDELJEK-V ponedeljek smo bili okoli 11.00 ure obveščeni o delovni nesreči v Premogovniku Velenje v kateri sta bila dva rudarja lažje telesno poškodovana. Ker so policisti ugotovili, da je tuja krivda izključena so o ugotovitvah, s poročilom, obvestili državnega tožilca.

Okoli 16.00 ure je v Paki pri Velenju je padel motorist, ki so mu policisti zaradi vožnje preblizu desnega roba cestišča napisali plačilni nalog.

Ob 21.00 smo bili obveščeni o vlomu v hišo. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec, medtem, ko so bili lastniki na dopustu, vlomil v hišo, jo pregledal in razmetal, ukradel pa naj nebi ničesar. Kljub temu je nastala gmotna škoda v višini 500 evrov. Policisti o kaznivem dejanju zbirajo obvestila in dokaze, ki jih bodo poslali državnemu tožilcu.

Kot vidite vlomilci tudi letos prežijo na vašo lastnino in dragocenosti. Še posebej je ta privlačna v času dopustov, ko so hiše in stanovanja prazna. Zato vas opozarjamo, da v času dopustov ne naznanjajte okoli, da vas ni doma in poskrbite, da bo nekdo skrbel za vaš dom v času vaše odsotnosti, pa četudi občasno. Pa pazite, da na socialnih omrežjih ne boste tatovom orisali ves vaš urnik, da bodo tako imeli lažje delo z vlamljanjem.

Uroš Medved