Pavel Rupar: S PESMIJO O DOMOVINI SLOVENIJI GREMO PO DRŽAVI V ČAST 30 OBLETNICE OSVOBODITVE IZPOD JARMA JUGOSLOVANSKEGA KOMUNIZMA!!!

Foto: pixabay.com

Če bi lahko sam odločal o vzgoji in izobraževanju, bi bila Domovinska vzgoja eden od ključnih predmetov že v osnovni šoli! Preprosto zato, ker Slovenke in Slovenci vse premalo čutimo pozitiven odnos do Domovine, mnogi pojma nimajo niti o dogodkih, ki so se dogajali natanko pred tridesetimi leti, kaj šele, da bi poznali eno samo domoljubno pesem, znali na pamet vsaj del pesnitve naših sodobnih pesnikov in poznali kraje, ki jim kot celoti pravimo Raj po Alpami!! Slovenija!

Zasičeni smo z Balkansko kulturo, nekimi tujimi glasbeniki in bivše Juge, ki jih ne podcenjujem in jih občasno tudi sam poslušam. Prepolni pa smo tujcev, ki smo jim dobrohotno odprli vrata Slovenije in v kateri nas posiljujejo s tujo vero, skladbami ki to niso , so pa cigu-migi ali repanje z vsebino, ki ni naša! Ni Slovenska!! Po drugi strani se vrstijo zahteve za še več denarja raznim Wernerjem, Čordićem in Spomankam, Makarovićkam in Tomićkam, denarja za naše pevce  in ansamble pa ni! Pa imamo izvrstno glasbo, le promoviramo je ne! Enako velja za naše znamenite kraje, ne poznamo borbe zoper Turke in večina nima pojma, kje se je boril slavni Matija Gubec! Da o dogodkih na Šentilju, Pekrah, Holmecu in drugod, o ljubezni do   domovine, simbolih in ljudeh , ki so se borili za svobodno Slovenijo, niti ne pišem!

Vsiljujemo učne snovi otrokom o Jugoslaviji, kriminalcu Titu in napol zlagani partizanski vojski, nihče pa ne pove resnice o pobojih in trpljenju pravih Domoljubov, ki so jih pokončali v Rogu, Hudi jami in neštetih moriščih. Tako se žal učijo o lažnem herojstvu komunistov, resnico o njihovih morilskih dejanjih, o zatiranju vernikov in vsakega pa ne poučuje nihče..

Zato sem toliko bolj odločen, da v tem letu, ko praznujemo 30 let osvoboditve izpod jarma komunizma in jugoslovanskih komunistov s prijatelji spodbudim ljubezen do Slovenije, do Domovine! Zato, da se boste spomnili , da vseeno pojemo slovensko, o Sloveniji in njenih lepotah, o srčnih delavcih in kmetih, da znamo skupaj zapeti nekaj narodnih in ponarodelih! Skupaj ja! To bodo koncerti, kjer boste povabljeni, da zapojete z znanimi pevci in ansambli, od pop , rock in narodnozabavne glasbe pa tudi tiste, ki so jih peli naši starši in mi, mladina pa jih žal vedno manj pozna!! Zato, da povemo, da slovenska pesem z nami vred še živi in je vedno bolj glasna, priljubljena! Zato, da okrepimo ljubezen in domoljubje do naše Lepotice Slovenije! Zato, da se poklonimo zgodovini in vsem, ki so se od vekomaj borili s srcem zanjo in ne iz koristoljubja in vladanja!

Preprosto vas vabimo, da skupaj pripravimo poletne koncerte na prostem pod zvezdami, da povemo, da znamo in zmoremo, predvsem pa HOČEMO SLOVENSKO!! In da se dobro pripravimo na jesenski VELIKI SHOD SLOVENK IN SLOVENCEV IN DRŽAVLJANOV SLOVENIJE V PODPORO JANEZU JANŠI IN VLADI REPUBLIKE SLOVENJE!! Lepi večeri bodo , prijetna srečanja in užitek.. In peli bomo in se veselili svobodne države!!  Poletna noč , Slovenija odkod lepote tvoje, Moja Domovina, V dolini tihi, Gor čez jezero….

Pavel Rupar