Patricija Šulin o problemih staranja Evrope

Foto: Patricija Šulin (vir-FB)

V sredo je bilo soočenje kandidatov za evropski parlament na Nova24TV. Koalicijske stranke se povabilu niso odzvale.

Teme pogovora so bile staranje prebivalstva, sodstvo, družinska politika, migrantska tematika, beg možganov in svoboda govora.

Teme niso bile izbrane naključno, saj so ravno to problemi, ki najbolj skrbijo državljane Slovenije.

Šulinova je ob tematiki starajočih državljanov v Evropi dejala:

“Smo starajoča družba. Problem je pereč na ravni celotne EU, ne le v Sloveniji.” Ob tem je omenila, da bi bilo potrebno bolj spodbujati družinsko politiko in podpirati mlade družine, da bi si lahko hitreje ustvarili družino.

Ob tem je še dejala:

“Do zdaj je bilo poskrbljeno le za družine na socialnem robu. Treba bo poskrbeti tudi za mlade, ki šele vstopajo v t. i. družinsko fazo.”

Šulinova je povedala, da so prav v preteklem mandatu podprli različne programe, ki se dotikajo mladih. Evropa je v podporo tem programom namenila kar nekaj milijonov.

O temi svobodnega govora, se kar precej piše in mnenja o tem so sila različna. Šulinova je to opredelila z besedami:

“Mediji bi morali imeti popolno svobodo. Nanje ne bi smela vplivati politika ali kdorkoli drug. Novice, ki jih objavljajo mediji, morajo biti preverjene in resnične, da si državljani lahko ustvarimo svoje mnenje o posameznih temah.”

Tako, danes smo pod drobnogled vzeli evropsko poslanko Patricijo Šulin, ki ponovno kandidira na nedeljskih volitvah.

Na vas pa je, da se odločite ali zagovarja tudi vaše razmišljanje in ali je primerna, da ji daste ponovno vaš glas, ki ga bo ponesla v Evropo.