Občina Rečica ob Savinji privablja vedno več obiskovalcev

Foto: Lenart (https://www.obcina-recica.si/objava/559715)

Ne le, da imajo v Rečici ob Savinji prekrasno pokrajino in prijazne domačine, pohvalijo se lahko tudi z različnimi prireditvami in dogodki, ki v njihov kraj privabljajo obiskovalce iz vse Slovenije.

Takole lahko preberemo na strani Občine Rečica ob Savinji:

V minulih dneh so različni organizatorji v občini Rečica ob Savinji izvedli kar nekaj izobraževalnih in zabavnih dogodkov, ki so popestrili dneve številnim občanom in tudi obiskovalcem iz drugih krajev.  

Ker v okviru Evropskega tedna mobilnosti zaradi bolezni ni bil izveden Pohod najmlajših otrok na Kuglo, so najmlajši iz vrtca skupaj s strokovnimi delavkami in člani Planinskega društva konec minulega tedna »vzeli pot pod noge«. Tri ure so otroci uživali v naravi in se sprehodili od vrtca do Blat, nato pa so nadaljevali pot proti Puški hojki. Pot jih je vodila mimo ribnika, nato so se  mimo Bidrovih povzpeli na Kuglo.

V soboto je Gasilska zveza Zgornjesavinjske doline v okviru meseca požarne varnosti organizirala DAN ZAŠČITE IN REŠEVANJA. Dogajanje je bilo namenjeno gasilkam in gasilcem, županjam in županom občin ter njihovim štabom CZ, ki so si lahko ogledali sodobno opremo razstavljavcev ter prisluhnili različnim predavanjem. Prireditev so izvedli na domačiji Janka Žuntarja.

Nedelja je bila po tradiciji namenjena Lenartovemu sejmu, vsem obiskovalcem in sejmarjem ter seveda številnim likom, ki so tudi letos obogatili sejemsko dogajanje. Po Rečici ob Savinji je zadišalo po pečenem kostanju in moštu, na ogled je bila razstava del Društva Gal. Na sejmu so letos sodelovali tudi gobarji in starodobniki. Kljub novosti – preverjanju pogoja PCT – kakšnih hujših težav ni bilo zaznati.

V torek so se na delovnem obisku v rečiški občini ustavili zaposleni v občinski upravi Občine Moravske Toplice, ki smo jim predstavili delovanje občine, turistične zanimivosti in posebnosti, skupaj z gozdarjem Marjanom Denšo pa se sprehodili do Blat. Na podoben način smo občino predstavili tudi posameznikom, ki se ukvarjajo s turizmom, in so v tem tednu v okviru študijske ture spoznavali turistično ponudbo Zgornje Savinjske doline.

V sredo v večernih urah je občinski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu izvedel akcijo deljenja kresničk, odsevnih trakov ter zloženk (akcija Bodi viden, bodi previden). Voznik ponoči ali ob slabši vidljivosti opazi pešca s kresničko ali odsevniki veliko prej kot tiste, ki nosijo temna ali svetla oblačila. Kresnička ali odsevni trak je eden izmed odsevnih predmetov, ki ga morajo pešci uporabljati med hojo po robu cestišča v pogojih slabše vidljivosti, t.j. v mraku, ponoči, v megli ali dežju, zato da bi bili bolj vidni in bi jih vozniki tako prej opazili ter se jim varno izognili.  

Prav  tako  opozarjamo  voznike, da v naseljih in izven naselja, kjer lahko pričakujejo  pešce,   v  pogojih  slabše  vidljivosti  zmanjšajo hitrost in vozijo še posebej previdno.”