Občina Mozirje poziva občane, da se brezplačno cepijo

Foto: pixabay.com

Kako pomembno je, da se nas čim več cepi – ali vsaj tisti, ki si želimo normalne jeseni in zime – se zavedajo tudi v občini Mozirje.

Na svoji spletni strani novic so objavili naslednji poziv:

“Zrastimo v modrosti. Leto 2021 bi lahko bilo leto modrosti. Korona virus bi nas moral marsikaj naučiti. To, da je znanost vendarle ustvarila cepivo, je že en vidik te rasti človeštva v modrosti. Lahko se tega veselimo. So pa še drugi vidiki, kjer bi morali zrasti v modrosti. In zdaj, če bomo po koncu epidemije, po grdi slovenski navadi drug drugemu očitali, kaj je kdo naredil in kaj ni, ne bomo prišli nikamor.

Burna debata o cepljenju je znak, da smo v prelomnem trenutku, da se zbuja upanje v ljudeh, da bomo končno iz te nočne more izšli. Obnovimo zaupanje drug v drugega, tudi v skupnost, ki jo sestavljajo država, politika, znanost, mediji… Ne glejmo drug na drugega kot nasprotnika, ki te bo prinesel naokoli.

Zdravstveni dom Nazarje izvaja cepljenje tudi predhodno ne naročenih pacientov vsak torek, med 8 in 12 uro.  Pacienti lahko izbirajo med vsemi v območju EU odobrenimi cepivi.

Nalezimo se dobrih navad, cepimo se.”