Spoštovane občanke in občani,
situacija v naši občini in v naši bližnji okolici je zelo resna. Prosimo za strpnost in solidarnost. V štabu civilne zaščite se trudijo zagotaviti čimprejšnje delovanje kritične infrastrukture.
Za vas imamo nekaj pomembnih informacij:
  • pitna voda je zagotovljena v gasilskih domovih (Okonina, Radmirje, Ljubno ob Savinji),
  • voda na pipah ni pitna,
  • Trgovina v Radmirju in na Ljubnem ob Savinji bosta odprti jutri 5.8.2023 od 8.00 – 11.00h
  • Črpalka na Ljubnem bo odprta od 7.30h dalje

V štabu CZ (občina Ljubno) zbirajo prijave občanov za pomoč pri čiščenju objektov, zbirajo prijave prostovoljcev, ki jih bomo razporejali na terenu.
V kolikor ima še kdo doma agregat in ga ne potrebuje naj to sporoči, da ga lahko predajo tistim, ki ga nujno potrebujejo.
Naprošajo, da ceste uporabljate za nujne prevoze in ne za oglede situacij na terenu, saj s tem ovirate izvajanje nujnih del na cestah, vodotokih in ostali infrastrukturi. Hkrati vas naprošajo, da vsi tisti, ki imate možnost pomagate občanom, ki so jih poplave zelo prizadele in s tem pokažete največjo mero solidarnosti in pomoči našim sovaščanom. Nemoremo mimo dejstva, da veliko pomoči pridobivamo od sosednjih občin, občin ki niso prizadeta, vidimo pa da se naši občani rajši zabavajo  po gostinskih lokalih in sprehajajo ter slikajo, namesto da bi pomagali in reševali premoženje naših prijateljev.
Spletno uredništvo

VIR: Štab CZ