Neverjetno – vlada pripravila zakonodajo za višje plače delavcev – sindikati proti?

Foto: pixabay.com

Tisti, ki spremljate politiko in delovanje sindikatov v Sloveniji se lahko resno vprašate – zakaj sploh obstajajo sindikati in kaj je namen njihovega delovanja.

Ali ni največkrat rečeno, da se borijo za pravice delavcev, predvsem pa za njihove višje plače?

Kot smo napisali že v uvodu je vlada pripravila zakonodajo, ki bo delavske plače dvignila – sindikati pa napovedujejo stavke?

Povsem nelogične se nam zdijo grožnje omenjenih sindikatov in lahko smo zaskrbljeni kakšen je njihov namen – rušenje sedanje vlade ali višje plače delavcev?

“Šircelj je prenovo davčne zakonodaje napovedal že na zaslišanju za ministra marca lani v DZ. O konkretnih predlogih ni govoril, je pa takrat in še večkrat pozneje nakazal spremembe pri obdavčitvi dohodkov. “Pri obremenitvi dela bomo šli v smeri večje konkurenčnosti,” je denimo povedal novembra v spletnem pogovoru za časnik Finance. Med drugim se mu zdi splošna olajšava pri dohodnini prenizka.” (https://cekin.si/davki/caka-nas-davcno-zivahno-leto-2021.html)

Kakšen je torej interes sindikatov – držati delavce nenehno v negotovosti s premajhnimi plačami in si na ta način ustvarjati vtis potrebnosti sindikalnega dela?

Razmislite in si ustvarite svoje mnenje.